2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2017-02-10 16:11:21

Pongrácz: szinte a Kánaán eljövetelét ígérik

Február 26-án népszavazást tartanak Algyőn, a görög, veszélyesnek minősülő vegyipari üzem létesülésével kapcsolatban. A kérdés: "Akarja-e Ön, hogy a K&P Chem Kft. az Algyő 01747/9 helyrajzi számú ingatlanon háztartás-vegyipari alapanyagokat előállító üzemet létesítsen?" A Fidesz Algyői képviselőcsoportjának válasza: nem.

Pongrácz: szinte a Kánaán eljövetelét ígérik

Többek között az általuk megfogalmazott álláspontról is szólt az a sajtótájékoztató, melyet pénteken tartott a Fidesz Algyői képviselőcsoportja. Dr. Roczkó András, Dr. Gonda János, Dr. Kassné dr. Bakó Ildikó, és Pongrácz Tamás véleményét az alábbi linken olvashatják:

http://promenad.hu/cikk/megoszlanak-a-velemenyek-igen-vagy-nem-174269

„A tájékoztatás nagyon fontos ebben a kérdésben, de azt nem tartom helyénvalónak, hogy a polgármester a napokban összehívta az önkormányzat, polgármesteri hivatal és cégek dolgozóit arra bíztatva őket, hogy szavazzanak igennel. Ezek a módszerek nem helyénvalók.” – fogalmazta meg Pongrácz Tamás képviselő, az Algyői Fidesz frakció vezetője.

Pongrácz: szinte a Kánaán eljövetelét ígérik

Emellett a „beruházás támogatóinak” szórólapjairól és az azokon szereplő információkról és állításokról is szót ejtett Pongrácz Tamás: „Ezeken a röplapokon egyre vadabb és egyre inkább megtévesztésre alkalmas tájékoztatás jelenik meg. A legutóbbi szórólapon szinte már a Kánaán eljövetelét ígérik a lakosság számára, ha igent mondanak az üzem telepítésére. Az egyik ilyen az ingyen gőznek és ingyen fűtésnek a kérdése, itt a Borbála fürdőnek, a lakosságnak, iskolának ingyen gőzenergiát ígérnek. Az algyői önkormányzat soha nem tárgyalt a céggel, semmilyen ingyen gőzenergiáról. Néha fel-fel bukkant ennek lehetősége, de az üzem nem lenne képes annyi gőzenergiát termelni amennyire ezeknek az intézményeknek szüksége lenne, illetve ezek kiépítése sem kevés pénz.” – mondta el Pongrácz Tamás.

Pongrácz: szinte a Kánaán eljövetelét ígérik

November 17-i fórumokon a görög cég tulajdonosainak képviselői által az hangzott el, hogy ha a népszavazás kiírásra kerül, ők meg sem várják a döntést, hanem azonnal távoznak. Erről itt írtunk:

http://promenad.hu/cikk/gorogok-tavozunk-ha-nepszavazas-lesz-algyon-172414

„Most viszont ott tartunk, hogy a cég kommunikációja afelé halad, hogy megvárják a népszavazás eredményét. Ez több tekintetből is aggályokat vet fel. A kérdés, ki az, aki tárgyal velük, mert a képviselő-testület nem áll kapcsolatban a céggel. Tehát a népszavazásnak továbbra is van tétje, ezért arra bíztatok mindenkit, hogy február 26-án mindenki éljen demokratikus jogával. Jómagam és jelenlévő képviselőtársaim is arra kérünk mindenkit, hogy menjenek el szavazni és voksoljon nemmel” – hangzott el a tájékoztatón Pongrácz Tamástól.

 

RV