2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
p / 4°C
szo / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2018-01-09 18:29:34

Plüssök támadása a Nádor utcai oviban

Igazi plüsshadsereg gyűlt össze december 16-án a Hódmezővásárhelyi FC Évzáró Fesztiválján, a „Dobj egy macit!” akció keretében. A játékokat a klub ovifoci programjában résztvevő vásárhelyi óvodák kapják, a Nádor utcai oviba pedig már meg is érkezett a meglepetés.

Plüssök támadása a Nádor utcai oviban

A Hódmezővásárhelyi Futball Club december 16-án, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Évzáró Fesztiválját. A rendezvényen egy plüssjáték gyűjtést is szervezett az egyesület, amelynek során rengeteg játék gyűlt össze. A résztvevők és a szurkolók igazán kitettek magukért. A tizenkét hatalmas zsák pedig tizenkét vásárhelyi óvodában lesz kiosztva. Az első meglepetés a Nádor utcai ovisokat érte.

Plüssök támadása a Nádor utcai oviban

„Igazán jó és megható volt látni, hogy a gyerekek örömmel vették kézbe a játékokat, amelyeknek nem is feltétlen az értékük a fontos, hanem maga a gesztus. A társadalomvállalásunkat próbáljuk megerősíteni, amit szerintünk egy sportegyesületnek tükröznie kell. A város legnagyobb sportegyesületként kötelességünk, hogy foglalkozzunk az óvodásokkal és az iskolásokkal. Ezért is működtetjük az ovifoci programunkat heti rendszerességgel. Ezen pedig a kiemelt feladtunk nem csak az, hogy megszeretessük a gyerekekkel a sportot, hanem hogy próbáljunk nekik adni is valamit” – fogalmazott Horváth Zoltán, a klub elnöke.

Plüssök támadása a Nádor utcai oviban

A Bozsik Intézményi Program keretében az idei tanévben 600 gyermek vesz részt a foglalkozásokon az óvodákból és az iskolák alsós korcsoportjai közül a heti edzéseken.

Plüssök támadása a Nádor utcai oviban

Az elkövetkezendő napokban és hetekben a klub a további tizenegy óvoda számára is elviszi az összegyűjtött plüssjátékokat.

Forrás: hfc1912.hu