2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Belföldi Hírek
Tudósító | 2017-02-16 08:48:41

Példásan helyt álltak a mentősök

Szerdán reggel súlyos tömegbaleset történt az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán, amely a Csongrád megyei Mentőszolgálatot rendkívüli próba elé állította. A mentőegységek helyszínen elvégzett munkájáról Túri Mihály, az Országos Mentőszolgálat Csongrád megyei vezető mentőtisztje tájékoztatta a Promenadot.

Példásan helyt álltak a mentősök

„A tegnap reggeli balesetben a sérültek számából adódóan 10 mentő vett részt, Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Makóról, valamint a Békés megyei Mezőkovácsházáról és Tótkomlósról érkeztek mentőautók a helyszínre. Tizenkilencen sérültek meg. Négy személynek annyira súlyosak voltak a sérülései, hogy rajtuk nem tudtak segíteni, ők a helyszínen életüket vesztették.  A további hét súlyos sérültet, és nyolc könnyebb sérültet a Makói Kórház Sürgősségi Osztályára, illetve a Szegedi Tudományegyetem Sürgősségi Osztályára szállították. Kollégáim a helyszínen a szokásos fájdalomcsillapítást, monitorozást, törés-rögzítést végezték el. A sérülések fedett mellkasi, hasi típusúak voltak elsősorban, de volt agyrázkódás, és végtagsérülések, törések is.” – nyilatkozta Túri Mihály.

Példásan helyt álltak a mentősök

Csongrád megye vezető mentőtisztje elmondta, a nagy köd miatt rendkívül nehéz körülmények között dolgoztak a kiérkező mentősök, az időjárás miatt megnyúlt a kiérkezési idő, nehezített volt a roncsok elhelyezkedése miatti sérült hozzáférés is. Ugyanakkor minden, helyszínre kiérkező egység példásan helyt állt, a Katasztrófavédelem a műszaki mentést végezte, illetve a Rendőrség példás gyorsasággal zárta le az érintett útszakaszt, így a mentők kiérkezése gördülékenyebb volt.

„Köszönöm minden mentőtisztnek, ápolónak, szakorvosnak és gépkocsivezetőnek, akik ilyen rendkívüli körülmények között helyt álltak a baleset felszámolásában” – mondta Túri Mihály.

Ács Helga