2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Tiszta / 1°C
p / 2°C
szo / 5°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2018-01-14 14:04:21

Parázs mérkőzések a jégen! - Galéria

Ismét tetőtől talpig védőfelszerelésbe öltözött sportolók lepték el a vásárhelyi jégpályát, hiszen negyedik alkalommal rendezték meg az Amatőr Jégkorong Kupát. A torna egy napot csúszott a szombati esős idő miatt, ezért a vártnál kevesebb csapat lépett a pályára vasárnap.

A szokásokhoz híven jégkorongosok vették birtokukba a hódmezővásárhelyi jégpályát, ugyanis ez évben is megrendezték az Amatőr Jégkorong Kupát. Az időjárás miatt egy nappal később, szombat helyett vasárnap léptek pályára a jégkorong szerető sportbarátok.

Parázs mérkőzések a jégen! - Galéria

A csapatok közül, három vett részt a tornán, mivel többen nem voltak biztosak abban, hogy az idő megfelelő lesz, így nem vágtak neki az utazásnak. Azonban a szombati eső elállt és 0-1 Celsius fok körüli hőmérséklet mellett léphettek jégre a szarvasi, a szegedi, valamint a házigazda hódmezővásárhelyi gárdák.

Parázs mérkőzések a jégen! - Galéria

A meccseken az úgynevezett grundhoki szabályait alkalmazták: a korongot ilyenkor alacsonyan kell játszatni, a pattintott ütés tiltott és lehetőség szerint az ütközéseket is igyekeznek elkerülni a játékosok, nehogy valaki sérülést szenvedjen ezeken a barátságos mérkőzéseken. A pihenő és öltözősátorban a Rónasági Pékség Kft. által készített pogácsák várták a fáradt játékosokat.

Parázs mérkőzések a jégen! - Galéria

A tornát Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester nyitotta meg nem sokkal kilenc óra után, majd elkezdődtek a körmérkőzések. Az alpolgármester elmondta, hogy nagyon drukkol a vásárhelyieknek.

„Egyre többen érdeklődnek a jégkorong iránt és az utóbbi években rendszeresen vannak mérkőzések is esténként, annak ellenére, hogy a feltételek nem a legtökéletesebbek. Arról is beszélgettünk a jégkorongosokkal, hogy lehetne jobb, sportolásra is alkalmas körülményeket biztosítani számukra. Egy dolog biztos: jövőre nem ezen a helyszínen lesz a jégpálya, hiszen tavasszal elkezdődik a tram-train építése” - mondta Hegedűs Zoltán.

Parázs mérkőzések a jégen! - Galéria

A palánkok mellett egyre többen kezdték el figyelni ezt az érdekes sportágat, ami kuriózumnak számít Hódmezővásárhelyen. Gheorghita Pál és Kezes Tamás, a torna főszervezői, mint veterán jégkorongosok a pályán is megmutatták mit tudnak. Tamás elmondta: mivel a csapatok fele tudott csak eljönni, így a mérkőzések 2x10 perc helyett 2x15 percesek voltak.

Parázs mérkőzések a jégen! - Galéria

(Kezes Tamás)

„A korong az 15 deka tömörgumi, amit a hokiütővel 170 km/h sebességgel lehet megütni, ezért alaposan be kell öltözni. A jégkorongozás látványos, változatos, gyors és talán az egyik legkeményebb sport, de ezért is az egyik nagy szerelmünk.”- mondta Gheorghita Pál.

Parázs mérkőzések a jégen! - Galéria

(Gheorghita Pál)

A jó hangulatú amatőr tornát a szarvasiak nyerték, őket szorosan követte a szegedi csapat, a vásárhelyiek, pedig harmadikak lettek.

Parázs mérkőzések a jégen! - Galéria

n.j.