2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-12 21:25:21

Parázs hangulatú honvédi fórum

Nem volt könnyű dolga hétfő este Farkas Éva Erzsébet polgármesternek, hogy elmondja a gondolatait a honvédi fórumon, mivel a jelenlévők azonnal kérdésekkel, panaszokkal bombázták. Ahogy az máskor is lenni szokott, a fórum bábeli zűrzavarba váltott át, mivel mindenki egyszerre beszél, sőt, néhányan kiabáltak is.

Parázs hangulatú honvédi fórum

Politikusnak kell lennie a talpának annak, aki Makó Honvéd városrészében fórumot kíván tartani. A helyiek nem nagyon hagyják szóhoz jutni, hanem mindjárt kérdéseket, illetve panaszok özönét szegezik neki. Így járt hétfő este Farkas Éva Erzsébet polgármester is, aki alig tudta elmondani, hol tart most ezen városrész rehabilitációját célzó projekt. Azért megpróbálta:

Parázs hangulatú honvédi fórum

Parázs hangulatú honvédi fórum

A parázs hangulatú találkozón páran igen keményen elővették a roma nemzetiségi önkormányzat elnökét, mert szerintük nem tesz semmit az érdekükben. Gilingerné Ráday Krisztinának nem kellett védekeznie, mert ezt megtette helyette Czirbus Gábor. Az alpolgármester elmondta: az elnök szinte minden nap ott kopogtat az irodájának az ajtaján és folyamatosan a rehabilitációról kérdezi, illetve közösen dolgoznak rajta. Egy középkorú nő erre azt kiabálta be, hogy ez a projekt biztos jó, de előttük az árok tele van szeméttel, a szomszédos üres házban pedig nyüzsögnek a rágcsálók.

Parázs hangulatú honvédi fórum

- Tudja, igaza van Lázár János miniszternek, mikor azt mondta, hogy Honvédban szemléletváltásra van előbb szükség, s csak utána érkezhet a segítség, előbb itt, közösségi szinten kellene rendet tenni - mutatott rá a lényegre Kórász Dezső. A városrészben lakó férfi elmondta: ennek az első lépését abban látja, mikor a közmunkaprogramban résztvevő honvédiakból alakult egy brigád, mely ezt a területet gondozza, szedi a szemetet, nyírja a füvet, tisztítja az árkokat. - Mivel ők is itt élnek, ismernek mindenkit, így azonnal figyelmeztetik azokat, akik hulladéklerakónak nézik az utcáinkat, azt tapasztalom, hogy jóval kevesebb az olyan, aki szemetel - tette hozzá Kórász Dezső.

Parázs hangulatú honvédi fórum

Szerencsére a kedélyek szép lassan lecsillapodtak és szóba kerülhettek, pontosabban hallhatóvá váltak a tényleges problémák. Az emberek már nem egyszerre, megemelt hangon zúdították a kérdéseiket a polgármesteri hivatal jelenlévő munkatársaira, hanem egyenként. Így a gazdátlan, romos épületekkel kellene valamint kezdeni, meg kellen oldani a vízelvezetést, sok a rossz járda és az aszfalt nélküli út is - sorolták egymás után. - Megteszünk mindent, amit tudunk, egy kis türelmet kérek, a rehabilitációs projekt sok mindent orvosol, s a kisebb problémákat azon túlmenően is kezeljük - emelte ki Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Parázs hangulatú honvédi fórum

Munkatársunktól. K.