2018. január 16. kedd, Gusztáv
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
4°C
Felhős / 3°C
sze / 4°C
cs / 2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-07-17 09:49:51

Pár nagyi és a 120 pótunoka

Négy turnusban összesen 120 kisdiákkal foglalkoznak hétfőtől a makói pótnagyik. A régi városházán, illetve az udvarán szervezett tábor egyre népszerűbb. Az önkormányzat mellett számos magánszemély, illetve válalkozás is támogatja a megrendezését. A BarZak Alapítvány pedig a kezdetek óta segíti őket.

Pár nagyi és a 120 pótunoka

Vidám gyermekkacaj töltötte be hétfőn a makói régi városházát és udvarát. A pótnagymamák jóvoltából ez még négy héten át így lesz, ugyanis négy turnusban összesen 120 kisdiákkal foglalkoznak majd a táborban. Az ötlet Bakacsi Pálnétől ered. Margó néni - ahogy a kis táborosok hívják - itt foglalja össze a tábor lényegét, íme:

Pár nagyi és a 120 pótunoka

Pár nagyi és a 120 pótunoka

Az önkormányzat mellett makói és hódmezővásárhelyi vállalkozások, civilek is támogatják a tábort. Három éve, vagyis a kezdetek óta segít a BarZak Alapítvány is. - Nagyon szuper kezdeményezésnek tartom ezt a programsorozatot, ráadásul az alapítványunk célkitűzésének is megfelel, mivel elsősorban gyermekeket támogatunk, így természetes, hogy mellé álltunk - mondta a makói civil szervezet képviselője. Asztalos Péter hozzátette: legelső évben egy trambulint vásároltak, melyet minden esztendőben használhatnak a kicsik, tavaly társasokat hoztak, most pedig szabadtéren használható sporteszközökkel érkeztek.

Pár nagyi és a 120 pótunoka

Új helyszínre költözött a tábor. Korábban a Petőfi parki egykori óvodában rendezték meg, de azt hamarosan átalakítják, mert oda fog költözni a levéltár. Így hétfőn az egykori városháza földszintjét, valamint a hozzá tartozó udvart kapták meg a nagyik és a pótunokák. Az önkormányzat szépen rendbe tette a helyiségeket, hogy megfelelő környezetben táborozhassanak a kicsik. Toldi János település képviselő nyitotta meg az egészen augusztus közepéig tartó tábort.

Pár nagyi és a 120 pótunoka

A Faragó testvérek, Richárd és Zorka

A Faragó testvérek, vagyis Zorka és Richárd már rutinos táborosnak számít. - Itt, a nagyiknál már voltam korábban is, de emellett kipróbáltam már a balett- és a csobbanós, vagyis a vízitábort - sorolta az idősebb testvér, aki szeptemberben lesz ötödik osztályos a Kálvin téri Református Általános Iskolában. Zorka elárulta, hogy imádja a sportot, nem csupán úszik, balettozik, hanem ezen kívül hip-hopot is táncol. - Ebben a táborban az a legjobb, hogy ki lehet próbálni, milyen nagyinak lenni, hiszen sütünk kalácsot és más nagymamás dolgot is csinálunk - tette hozzá Zorka. A 8 éves öccse is sportos, hiszen volt már az említett csobbanós táboron kívül kéziladbdásban is. - Felnőttként is szeretnék kézizni, kedvenc csapatom a Pick Szeged - tudtuk meg Ricsitől.

Pár nagyi és a 120 pótunoka

A nagyik nem csupán táboroztatják a gyerekeket, hanem ruhákat is gyűjtenek nekik

Munkatársunktól. K.