2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-0°C
Tiszta / 2°C
v / -0°C
h / -0°C
Tudomány és Technika
Soós Kata | 2016-11-12 07:45:49

Pánik a Facebookon

Amerikai sajtóhírek szerint több millióan szembesültek azzal pénteken, amikor bejelentkeztek a közösségi oldalra, hogy megjelent a felirat, miszerint egyik ismerősük meghalt. Ezt a Facebook az adatlapokon akkor jeleníti meg, amikor az elhunyt rokonai jelzik a Facebooknak, hogy a felhasználó már nem él.

Pánik a Facebookon

Nem úszta meg Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója sem. ”Reméljük, hogy akik szeretik Markot, békére lelnek abban, amit mások megosztanak róla” – állt Zuckerberg profilján egy ideig.

A portál szóvivője szerint tévedésből rövid ideig olyan felhasználók adatlapján is megjelent az üzenet, akik egyáltalán nem haltak meg, és nagyon is élnek. ”Borzalmas hiba történt, amelyet azóta orvosoltunk” – mondta el a közösségi oldal szóvivője.

A Washington Post újságíróját Abby Ohlheisert is “halottá nyilvánította” a közösségi oldal. ”Délután a profilomon megjelent egy kedves üzenet a barátaimnak, hogy emlékezzenek rám, és találjanak békét abban, amit mások megosztanak rólam. Nagyon megható volt a kis virággal együtt. Csak az a bibi, hogy nem haltam meg” – írta Ohlheiser.

Ha a hozzátartozók jelzik a Facebooknak, hogy egy rokonuk meghalt, a felhasználó adatlapját a közösségi oldal megemlékező oldallá alakítja át. Ehhez azonban be kell mutatni a halotti bizonyítványt.

Forrás: hirado.hu