2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Agrár
Tudósító | 2017-08-04 10:07:22

Pályázati tanácsadást tart Benkő Zsolt

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Csongrád megyei területi felelőse pályázati tanácsadást és fogadónapot szervezett augusztus 4-én, pénteken, az Agrárcentrum, Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület irodájában, annak érdekében, hogy minél több fejlesztési forrás érkezhessen a tanyákon élőkhöz. A fogadónap 14 óráig tart.

Benkő Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Csongrád megyei területi felelőse elmondta, hogy elsősorban a lakosság számára kiírt energetikai fejlesztési lehetőségek, illetve az elmúlt időszakban és jövőhéten megjelenő tanyafejlesztési pályázatokkal kapcsolatosan várja az érdeklődőket.

"Augusztus 7-én reggel 8 órától a Hermann Ottó intézet honlapján lehet regisztrálni és elkezdeni feltölteni a tanyák fejlesztésére vonatkozó pályázatok tartalmát. Ez a fejlesztés, mind önkormányzatok, mind tanyatulajdonosok számára lehetőséget biztosít arra, hogy térségi, illetve tanyákra vonatkozó fejlesztéseket valósítsanak meg." - tájékoztatott Benkő Zsolt.

Pályázati tanácsadást tart Benkő Zsolt

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Csongrád megyei területi felelőse elmondta, hogy a pályázati kiírás szeptember 6 éjfélig tart, de valószínű, hogy a nagy érdeklődés miatt korábban lezárják. A tanyán élők azért is érdeklődnek ilyen sokan, mert a fejlesztés maximálisan 3 millió forintos támogatást biztosíthat, 40 év feletti pályázók esetében 75%-os, a 40 évnél fiatalabbaknál pedig 90%os intenzitással.

A pályázatokat csak a Herman Ottó Intézet weblapján keresztül lehet online beadni.

A Vidékfejlesztési Programban megtalálható tanyafejlesztési pályázattal, aminek a célja, a tanyák energetizálására, ivó- és szennyvíz rendszerének fejlesztése, Benkő Zsolt elmondta, hogy május közepe óta lehet benyújtani és várhatóan az év végéig nyitva lesz.

Benkő Zsolt elmondta, hogy nem csak a pénteki fogadónapon várja azokat akik tanácsadást kérnek, hanem amíg a pályázatok nyitva vannak, bármikor rendelkezésre áll minden érdeklődőnek, akik a tanyák fejlesztését tűzték ki célul.

"Akiknek van valamilyen fejlesztési elképzelésük nyugodtan fordulhatnak segítségért hozzám, akár a Szécsényi Programirodához, akár a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület székhelyén, a Petőfi utcán.”- fűzte hozzá a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Csongrád megyei területi felelőse.

Pályázati tanácsadást tart Benkő Zsolt

n.j.