2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Gazdaság és Politika
Tudósító | 2018-01-08 18:12:20

Pályázati fórumot tartottak Székkutason

A cél, hogy főleg olyan vállalkozások jussanak forráshoz, akik máshogy nem tudnának. Nincs TEÁOR és géplista sem. - mondta Szalai Tamás, a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület munkaszervezeti vezetője az egyesület pályázati fórumán, Székkutason, hétfőn.

Három új, 1-5 millió forintos 50% támogatási intenzitású LEADER pályázatot hirdetett meg a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület. A céljuk, hogy azok a vállalkozások is bővüljenek, amik más operatív programokból nem tudnának. A gazdaságfejlesztési jellegű pályázatokra Makó és Hódmezővásárhelyi járás 10 ezer főnél kisebb településeiről lehet pályázni.

Pályázati fórumot tartottak Székkutason

Szalai Tamás, a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület munkaszervezeti vezetője elmondta: fontos előírás a foglalkoztatási kötelezettség. Kifejtette, hogy egy gépbeszerzés típusú, egy logisztikai gépbeszerzésekre irányuló, valamint egy turisztikai szolgáltatásokat megcélzó pályázatra jelentkezhetnek a vállalkozók, egyéni vállalkozók és az őstermelők.

Pályázati fórumot tartottak Székkutason

Hozzátette: prioritás, hogy ne az őstermelők vigyék el a forrást, mivel a vidékfejlesztési program olyan átfogó, hogy bárki hozzájuthat a szükséges támogatásokhoz. A vállalkozások gépbeszerzésére irányuló pályázat keretösszege 132 millió forint, a logisztikai beruházások támogatása esetében a maximálisan elnyerhető összeg, a másik két pályázat 5 millió forintos határértékétől eltérően, csak 3 millió forint. Az anyagmozgatáshoz szükséges lassú járművek és raktári eszközök beszerzésére kiírt pályázat esetében 45 millió forint áll rendelkezésre.

Pályázati fórumot tartottak Székkutason

A turisztikai vállalkozások fejlesztéséről Szalai Tamás elmondta, hogy a turisztikába újonnan belépőket nem fogják támogatni.

"A turisztikai fejlesztésekre szánt 30 millió forintot olyan vállalkozások igényelhetik, akik szolgáltatások bővítésére pályáznak. Az összegből nem lehet például férőhelybővítésre sem pályázni. Főleg gyerek- kerékpáros-barát fejlesztések támogatására gondoltunk a pályázat megalkotásánál." - mondta Szalai Tamás.

Pályázati fórumot tartottak Székkutason

A pályázatokat, már január 4-től fel lehet tölteni a megfelelő online felületeken. A Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület munkaszervezeti vezetője azt tanácsolta, hogy az adatlapokat március 20.-ig, az első értékelési szakaszban érdemes leadni. Elmondta, hogy akinek segítségre vagy tanácsra van szüksége, keresse fel az egyesület irodáját Makón, a Széchényi téren, illetve a weboldalukon is tájékozódhat.

Pályázati fórumot tartottak Székkutason

n.j.