2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -0°C
Önkormányzatok hírei
Megyeri József | 2016-05-23 18:31:25

Óvodák felújítását tervezik

11 önkormányzati óvoda korszerűsítésére pályázik Hódmezővásárhely. Az intézmények felújítását 560 millió forintból tervezik. Hétfőn az Észak utcai Óvodában tartottak bejárást.

Óvodák felújítását tervezik

- A Területi Operatív Program keretében 560 millió forintból 11 önkormányzati óvodát szeretnénk rekonstruálni. Ezek közül 4 még nem esett át energetikai korszerűsítésen – ismertette Hegedűs Zoltán. Az alpolgármester hozzátette, ezért a városvezetés a közeljövőben az összes felújítandó óvodát végigjárja és egyeztetnek az ott dolgozókkal és szülőkkel, hogy mit tartanak fontosnak, milyen fejlesztésekre van igény.

Óvodák felújítását tervezik

Az első bejárás hétfőn délután, az Észak utcai Óvodában történt. Itt az energetikai korszerűsítésen kívül a szociális helységek, vizesblokkok, a burkolat és a konyha is megújul, valamint tárolót is kialakítanának, sőt, az udvarra játszóeszközöket telepítenének.

Óvodák felújítását tervezik

- Azért az Észak utcán kezdtünk, mert ez az óvoda a legkevésbé felszerelt és itt a legnagyobbak a műszaki problémák – mondta Fekete Ferenc. A körzet önkormányzati képviselője szerint az óvoda felújítások is bizonyítják: a város képviselő-testülete nem csak a belvárosra, hanem a külvárosra is gondol.

Az önkormányzat bízik abban, hogy a pályázat elbírálása minél hamarabb, még a nyár előtt megtörténik. A munkálatok a jövő év elején kezdődhetnek meg.

Óvodák felújítását tervezik

Megyeri József