2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-03-10 13:23:58

Óvodafelújítási-program indult Szegeden

Idén öt, a következő esztendőben várhatóan 9-11 óvoda épületét újítják föl Szegeden uniós támogatással - közölte Nagy Sándor (Együtt) városfejlesztési alpolgármester pénteken a Tisza-parti városban.

Óvodafelújítási-program indult Szegeden

Az öt épület rekonstrukciója 750 millió forintba kerül, melyből 650 millió forint az uniós támogatás, a fennmaradó részt saját bevételeiből fedezi az önkormányzat - mondta a politikus az egyik elsőként megújuló Tabán utcai óvodában tartott sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat további óvodák rekonstrukcióját is tervezi, az építőipari-árak emelkedésének függvénye, hogy a terület és településfejlesztési operatív programból (TOP) a Szegeden a munkába járást segítő városi szolgáltatások fejlesztésére elkülönített 3,2 milliárd forint fennmaradó része kilenc, tíz vagy tizenegy épület felújítására lesz elegendő - közölte az alpolgármester.

Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester elmondta, korábban - a magánlakásokkal ellentétben - nem volt pályázati forrás a paneltechnológiával épült közintézmények korszerűsítésére. A TOP keretéből azonban már lehetőség nyílik erre.

A Tabán utcai óvodát 1977-ben adták át, az épület 1993-ban kapott cseréptetőt. A június végéig tartó felújítás során hőszigetelik az épületet, kicserélik a nyílászárókat és burkolatokat, korszerűsítik az elektromos- és fűtési rendszert, és részben akadálymentesítik az épületet - tudatta a politikus.

A felújítások mellett a források egy részéből - az adott intézmények igényeinek megfelelően - játékokat, illetve bútorokat is vásárolnak.

Forrás: mti.hu