2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Sport
Tudósító | 2017-03-11 13:01:01

Ott a pont és a szerva is

Szombaton a tollaslabda uralta a Balogh Imsi Sportcsarnokot, Hódmezővásárhelyen. Az Egészséges Vásárhely Program keretében, az Egészségfejlesztési Iroda közös mozgásra, és egy kis versenyzésre invitálta az érdeklődőket.

Ott a pont és a szerva is

Családok, barátok érkeztek szombat reggel, hogy a sportos viseletbe történő átöltözést követően, birtokba vegyék az ütőket és a tollaslabdákat, no meg a pályát. Még mielőtt erre sor került volna, Ihász Ildikó, az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola testnevelőtanára egy közös bemelegítésre invitálta a jelenlévőket.

Ott a pont és a szerva is

Elsősorban a karokat kell bemelegíteni, hiszen a tenyeres és fonák ütések alkalmával, azok látják el a főbb feladatokat a mérkőzések során - gondolták a jelenlévők, ám egy idő után bebizonyosodott, hogy a lábnak is ugyanannyi szerepe van, hiszen, jobbra, balra, előre és hátra is kell lépni, szaladni, vagy éppen sasszézni, hogy a kapott ütést, a lehető legprecízebben vissza tudja adni a játékos. Akár cselesen, arra az oldalra ütve, mely távolabb esik az ellenféltől. Ildikótól megtudtuk, hogy ebben a sportban a Kínaiak a legjobbak, akik akár 250 kilométer per órával is képesek egy ütést vinni.

Ott a pont és a szerva is

Ihász Ildikó

Ott a pont és a szerva is

Varga Zsolt és felesége

Izzasztó munka ez, amit Varga Zsolt is csak megerősített, hiszen már a mérkőzések megkezdése előtt, egy teljes testet átmozgató, fárasztó gyakorlás alkalmával látszottak az izzadságcseppek. Ő feleségével érkezett erre a programra, aki az ötletgazdája volt a programra való ellátogatásnak. „Az EVP programjai közül már vettem részt úszáson, a feleségem pedig kerékpározáson is. Gyerekkoromban szüleimmel sokat tollas labdáztam, majd teniszeztem éveken keresztül. Bár a kettőnek nincs olyan sok köze egymáshoz, de mondhatjuk azt, hogy az ütögetés szeretete meg van nálam” – mondta el Zsolt.

Ott a pont és a szerva is

A szabályokat tekintve – a röplabdához hasonlóan – aki pontot szerez, ő szervál, és mindaddig nála van az adogatás joga, amíg a másik fél meg nem kaparint egy pontot. Általában 21-ig megy egy szett, de itt ahhoz, hogy mindenki, mindenkivel játszani tudjon és pörgős legyen a játék, csak 11 pontig tartott egy menet, és a nyertesnek két győztes szettel kellett rendelkeznie.

Ott a pont és a szerva is

A program célja pedig könnyedén megfogalmazható: elsősorban a mozgás fontosságára való figyelemfelhívás, a közös sportolás és a tollaslabda játék megszerettetése, illetve a köztudatba való visszatáplálása.

 

RV