2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
p / 4°C
szo / 1°C
Regionális Hírek
Kutasi Roland | 2012-07-18 16:21:12

Öt vásárhelyi kosárpálya újul meg a Kosársuli által megnyert 31 millióból (+video)

A Hódtói Sportcentrum öt street ball pályájának lesz biztonságos műanyag borítása, esti világítása és új palánkja abból a támogatásból, amelyet a Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sport Egyesület nyert meg. A teljes beruházás öt százalékos önrészét a vásárhelyi önkormányzat magára vállalta.

Öt vásárhelyi kosárpálya újul meg a Kosársuli által megnyert 31 millióból (+video)- A 2007-ben átadott Hódtói Sportcentrum műfüves focipályája esti világítást is kapott, a kosárlabdapályák azonban aszfaltborítással és világítás nélkül készültek el – mondta el a vásárhelyi városházán szerdán tartott sajtótájékoztatón dr. Elek András, a Kosársuli elnöke, fontosnak nevezve, hogy a kosaras fiatalok is biztonságos borítású pályán és akár sötétedés után is sportolhassanak.

Az egyik vásárhelyi közgyűlésen Lázár János utalt rá, hogy a civil szervezetek is találhatnak olyan pályázatot, amely az általuk használt városi intézmény felújítását segíti, és az elnök a Darfü pályázatai között találta meg azt a projektet, amelyen civil szervezetek indulhatnak létesítmény felújítási céllal. A pályázat megírásra került, azonban a döntés „elkallódott”, s amikor megkereste Lázár Jánost, ő segített, hogy ez a határozat is sínre kerülhessen.

 

 

A pályázatban a 826 négyzetméteres gumi és műanyag borítására pályáztak, modern, és a kisebb gyerekek számára is használható, állítható magasságú palánkokkal, és az esti időban történő játékhoz fontos pályavilágításra és mobil eredményjelzőre.

Dr. Elek András elmondta: a pályázati támogatásról szóló szerződést az elmúlt pénteken írta alá a támogatóval, és mivel nem kell közbeszerzést kiírni a beruházásra, és a szükséges árajánlatok is rendelkezésre állnak, elképzelhető, hogy még ebben a hónapban el is készülhetnek a modernizációval. A pályázat munkáinak megvalósításánál igyekeznek olyan kivitelezőt találni, aki vásárhelyi.

Öt vásárhelyi kosárpálya újul meg a Kosársuli által megnyert 31 millióból (+video) A kialakítás után lehetőség lesz olyan, B-33-as-nak nevezett, egypalánkos pályát is kialakítani, amely a kosárlabdának egyre népszerűbb ága, és az idén már főiskolás világbajnokságot is rendeztek belőle.

A költségvetésről az elnök elmondta: a teljes beruházás 33,2 millió forintba kerül, amelyhez a Darfü 31,5 millió forint támogatást biztosít, és az 1,7 millió forintos önrészt a vásárhelyi önkormányzat közgyűlési döntésével magára vállalta.

Az egyesületben 140 gyermek kosárlabdázik, és az idén nyáron háromhetes, ingyenes tábort szerveztek, amely során még az ebédet is az egyesület biztosította a táborozóknak.

Öt vásárhelyi kosárpálya újul meg a Kosársuli által megnyert 31 millióból (+video) A tájkoztatón Fekete Ferenc, a vásárhelyi képviselőtestület sportért felelős képviselője leszögezte: példaértékű, hogy egy sportegyesület nemcsak a működési támogatásokért pályázik, vagy kéri az önkormányzat segítségét, hanem olyan pályázaton indul – és nyer is -, amelynek eredménye a város tulajdonában lévő sportlétesítmény felújítása.

Arnay