2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
1°C
Eső / 2°C
cs / 1°C
p / 2°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2017-05-15 15:22:31

Öt csillagot kapott élményből a Hagymatikum

Öt csillagos élményfürdő és a négy csillagos gyógyfürdő minősítést kapott a Makói Gyógyfürdő. Az erről szóló oklevelet Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke a Magyar Fürdőszövetség nemrég megtartott közgyűlésén vehette át, Miskolctapolcán.

Öt csillagot kapott élményből a Hagymatikum

A Magyar Fürdőszövetség által kidolgozott és a Nemzetgazdasági Minisztérium által jóváhagyott szakmai szempontrendszer szerint tíz vizes létesítmény vehette át a nemzeti tanúsító védjegyet gyógyfürdő, élményfürdő, strand és uszoda kategóriában. A hazai fürdők új minősítési rendszerét két éve vezették be. Hasonlóan a szállodákhoz, az öt csillag a legmagasabb elérhető minősítés.

Öt csillagot kapott élményből a Hagymatikum

A fürdőket egy szakmai bizottság értékeli, és pontozza. Az általános dolgok mellett, mint a tisztaság vagy a design, sokkal több szempont alapján értékelt a bizottság tavaly Makón, akik saját maguk, vendégként is kipróbálták a szolgáltatásokat és megvizsgálták például a dolgozók végzettségét is. A szakmai grémium végül a legmagasabb, öt csillagot javasolta élmény, és négyet gyógyászat kategóriában a minisztérium felé. Az ezt igazoló oklevelet, pedig Miskolctapolcán vette át nemrég Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke.

n.j.