2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-01-06 10:20:13

Ősztől nem kell utazni a gyógyszerért

Magyarcsanád Csongrád megye egyetlen olyan települése, melynek nincs gyógyszertára. Ha a helyi háziorvosi felír valamit, azt a legközelebb a szomszédos Apátfalván lehet kiváltani. Ősztől azonban ez már a múlt, ugyanis az akkor felavatandó csanádi egészségházban többek között egy patikát is kialakítanak.

Ősztől nem kell utazni a gyógyszerért

Nincsenek könnyű helyzetben a magyarcsanádi betegek, ha gyógyszerre van szükségük. Ugyanis a község Csongrád megye egyetlen olyan települése, melyen nem működik gyógyszertár. A tabletták, egyéb egészséggel kapcsolatos szerek beszerzése így főleg az idősebbeknek jelent problémát, hiszen legközelebb Apátfalván találnak patikát. Öröm az ürömben, hogy a két község összeér, de így sokat kell kerékpározni ahhoz, hogy gyógyszerhez jussanak a csanádiak.

Ősztől nem kell utazni a gyógyszerért

Dr. Abol-Hosn Hussein nyolc esztendeje gyógyítja a magyarcsanádiakat. - Régi-régi vágyunk válik valóra hamarosan, ugyanis megépül az az egészségügyi centrumunk, melyben egy gyógyszertárat is kialakítanak - tudtuk meg a település háziorvosától.

Ősztől nem kell utazni a gyógyszerért

Ahol dr. Abol-Hosn Hussein jelenleg fogadja a betegeket, azt az épületet alakítják át gyógyszertárrá, illetve bővítik ki egy új szárnnyal, s oda kerül át a rendelő és a védőnői szolgálat. Az építkezés idejére ezért a rendelőt ideiglenesen el kell költöztetni. Hogy pontosan mi és hová kerül, azt Farkas János polgármestertől itt hallja:

Ősztől nem kell utazni a gyógyszerért

Ősztől nem kell utazni a gyógyszerért

Az új egészségház összköltsége közel 100 millió forint. Ebből 60 milliót a Belügyminisztériumtól kapott a magyarcsanádi önkormányzat, a többit pedig az úgynevezett TOP-os pályázat fedezi. Amennyiben tartani tudják a terveket, akkor ősszel át is lehet adni az új komplexumot.

Munkatársunktól. K.