2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
1°C
Eső / 2°C
cs / 1°C
p / 2°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2017-05-15 13:03:35

Őszre kész a teljes akadálymentesítés

Szeptemberre megújul a makói újvárosi kápolna és katolikus közösségi ház Justh Gyula utcai bejárata, így teljesen akadálymentesített lesz az ingatlan. A mozgáskorlátozottak számára szükséges rámpa már korábban elkészült, csak a könnyebb felhajtást kell még megoldani.

Őszre kész a teljes akadálymentesítés

Egy korábbi beruházás során megépült Makón az újvárosi római katolikus közösségi házhoz, illetve kápolnához vezető mozgáskorlátozottak rámpája. Egyelőre azonban segítség nélkül még nem egyszerű a használata, mivel csak a távolabb lévő főkapun keresztül közelíthető meg kerekes székkel, illetve babakocsival.

Őszre kész a teljes akadálymentesítés

A rámpa az ingatlan Justh Gyula utca felőli részén található, az említett főkapu viszont a Vásárhelyi utcára nyílik. Onnan viszont csak nehézségek árán lehet kerekes székkel vagy babakocsival eljutni a felhajtóhoz. Ez a probléma azonban hamarosan megoldódik.

Őszre kész a teljes akadálymentesítés

Pálfai Zoltán plébános

- Évekkel ezelőtt felújítottuk az újvárosi plébániát, s akkor elkészült az épület akadálymentesítése - nyilatkozta Pálfai Zoltán. A plébános kiemelte: a Justh Gyula utcai kerítésrész, illetve az itt található nagykapu átalakítása még nem történt meg. A tervek szerint szeptemberre azonban a kivitelező felújítja mind a kerítést, mind a bejáratot, így onnantól kezdve már segítség nélkül is bejuthatnak a közösségi házba, a plébániára és a kápolnába a mozgáskorlátozottak, valamint a babakocsival érkezők.

Őszre kész a teljes akadálymentesítés

Munkatársunktól. K.