2018. január 19. péntek, Sára
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Köd / 3°C
szo / 2°C
v / 1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-13 13:08:48

Őszi Sporthetet szerveznek Makón

Őszi Sporthétre várják a makói középiskolásokat október 16-a és 26-a között - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Márton Imre, az Erdei János Városi Sportcsarnok igazgatója. Tíz esztendős múltra tekint vissza ez az esemény, de most először hét napon is tartanak a diákoknak különféle csapatversenyeket.

Őszi Sporthetet szerveznek Makón

Október 16-a és 26-a között újból a makói középiskolásokat várják mind az Erdei János Városi Sportcsarnokba, mind a keri tornacsarnokába. Már tíz esztendős múltra tekint vissza az úgynevezett Őszi Sporthét, melyen a diákok megmutathatják, mennyire vannak otthon a különféle labdajátékokban.

Őszi Sporthetet szerveznek Makón

A korábbi években csak négy napon keresztül versengtek egymással a tanulók, de az idén már hét nap áll a rendelkezésükre. - A cél, hogy a fiatalokkal megkedveltessük a sportot, a mozgást - nyilatkozta pénteki sajtótájékoztatóján Márton Imre. A sportcsarnok igazgatója itt részletezi az idei Őszi Sporthetet:

Őszi Sporthetet szerveznek Makón

Őszi Sporthetet szerveznek Makón

A keri, a JAG, a Galamb József és a Juhász Gyula diákjai fociban, kosár- és röplabdában, valamint floorballban mérhetik össze a tudásukat. Az utóbbit szintén ütővel játsszák, mint a jégkorongot, csak jég helyett parkettán, s pakk helyett kis műanyag labdát ütnek.

Őszi Sporthetet szerveznek Makón

A szabályok eddig előírták, hogy legalább két lánynak is szerepelnie kellett egy-egy csapatban. Most azonban már külön-külön is megmérkőznek egymással a fiúk és a lányok. Így többek között október 19-én pédául a lányoknak szerveznek focimeccseket. Minden játék után az elért helyezést átváltják pontokra, s az az iskola nyeri meg végül az idei kupát, amelyik a legkevesebb pontot gyűjtötte.

Őszi Sporthetet szerveznek Makón

Munkatársunktól. K.