2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-11-09 17:38:56

Őszanyó kincseit keresték az ovisok

„Barangolás” címmel szerveztek interaktív programot a Magvető utcai óvodások és szüleik számára csütörtökön késő délután Hódmezővásárhelyen, amelynek során többek között Őszanyó kincseit kereshették meg a résztvevők az óvoda udvarán, amennyiben előtte teljesítették a játékos feladatokat.

Őszanyó kincseit keresték az ovisok

Csütörtökön késő délután gyerekek és szülők izgatottan gyülekeztek a Magvető utcai Óvoda előtt, s várták, hogy Őszanyó üzenete megérkezzen hozzájuk. Patkósné Dezső Katalin, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda vezetője fel is olvasta Őszanyó levelét számukra, mely szerint szüleikkel együtt különböző akadályokat kell teljesíteniük, amelyért cserébe egy-egy ezüst diót kapnak, "nyernek", és amelyeket a játékok végén bele kell dobniuk Őszanyó kosarába. Ezt követően nyerhetnek bebocsátást az udvarra, ahol Őszanyó kincseit, azaz mosolygós piros almákat kell összegyűjteniük.

Őszanyó kincseit keresték az ovisok

Patkósné Dezső Katalin intézményvezető és Wetzer Zsuzsanna, a Magvető utcai Óvoda szakmai vezetője elmondták, mindig nagy örömmel várják és készülnek a gyerekek erre a programra. Lázas előkészületek előzik meg mindig ezt az immár 15 éve megszervezett rendezvényt, a héten mécseseket készítettek az ovisok, illetve megismerkedtek Szent Márton történetével is.

Őszanyó kincseit keresték az ovisok

Wetzer Zsuzsanna és Patkósné Dezső Katalin

A 3 akadály minden évben más, tudtuk meg az intézmény vezetőjétől, mert szeretnék, ha ez változatos és élménydús program lenne a családok számára minden évben.

Őszanyó kincseit keresték az ovisok

Az akadályok során nádat kellett átlépniük a gyerekeknek, illetve a feladatok között szerepelt a nádból épített "hídon" történő átmenetel is. Gyerekek és szüleik egyaránt élvezték a kihívásokat, kivétel nélkül mindannyian teljesítették is azokat, a jutalmuk pedig összesen 3 ezüst dió volt, amelyet Őszanyó kosarába helyeztek.

Őszanyó kincseit keresték az ovisok

Természetesen nem maradhatttak el a mécsesek sem, illetve a lampionok, amelyek nagy segítségére voltak a résztvevőknek a mosolygós, piros almák keresése közben.

Őszanyó kincseit keresték az ovisok

Az összegyűjtött almákat a Magvető utcai Óvoda 3 csoportjának 65 gyermeke bizonyára jóízűen fogyasztja majd el.

Őszanyó kincseit keresték az ovisok

A keresgélés után - Márton naphoz híven - zsíros kenyér várta kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ács Helga