2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-12-20 12:32:59

Összefogtak az otthonok melegéért

A Givaudan Hungary Kft., az önkormányzat és Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány évről évre tart feaosztást a makói rászorulók között. Szerdán a Kmetty utcába vitte ki Restásékhoz a város kisteherautója a 3 mázsányi tűzrevalót.

Összefogtak az otthonok melegéért

Restás Gáborné a kapuban várja a fát hozó kisteherautót

A Givaudan Hungary Kft. nagyon jó kapcsolatot ápol a makói önkormányzattal. Ennek köszönhetően számos esetben közösen segítenek a Maros-parti városban élő rászorulókon. Ilyen támogatás például az adventi időszakban már rendszeresnek mondható faosztás is. Az idén a cég több mint 1 millió forintot utalt át a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány számlájára, hogy ebből a pénzből vehessék meg a tűzrevalót.

Összefogtak az otthonok melegéért

Czirbus Gábor alpolgármester, Karkas Mihály ügyvezető igazgató és Restás Gáborné

- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy segítsünk a makóiakon, s elsősorban azokon, akik közvetlenül a gyárunk szomszédságában laknak - nyilatkozta Karkas Mihály. A Givaudan Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: az idén közel 100 családot támogattak. Többségük nem csupán fát, hanem tartós élelmiszereket is kapott tőlük. - Az üzemünk abban a városrészben, Honvédban van, ahol sajnos a legtöbb szegény család él, így szinte helyben tudunk adakozni - mondta végül Karkas Mihály.

Összefogtak az otthonok melegéért

- A cég aktívan jelen van a város életében, hiszen a magánszemélyek mellett civil szervezeteket, sportegyesületeket, de önkormányzati rendezvényeket is rendszeresen támogat - vette át a szót az alpolgármester. Czirbus Gábortól megtudtuk: az alapítvány számlájára érkezett pénzből közel 120 mázsányi fát tudtak vásárolni. - A polgármester hivatal szociális ügyekkel foglalkozó munkatársai kiválasztották azokat, akik részesülhettek ebből a felajánlásból, így most 38 családnak szállítunk ki közel 3-3 mázsa tüzelőt - fogalmazott Czirbus Gábor.

Összefogtak az otthonok melegéért

Restás Gáborné nagy örömmel fogadta az adományt. - Öt gyermekem van, a legidősebb lányom már férjnél van, elköltözött, így a három fiammal, a kisebbik lányommal és a párommal lakunk a Kmetty utcai házunkban - árulta el az édesanya. Egy kandallóval fűtik fel az összes helyiséget. - A téli időszakban nagyjából összesen 50 mázsa fa kell ahhoz, hogy ne fázzunk - összegzett Restás Gáborné. Egy mázsa fa ára 3600 forint, az akác szeledék - amit Restásék is vesznek - egy kicsit drágább, 4200 forint mázsája. - A nagyobb gyerekek már segítenek nekünk, mind a favágásban, mind a behordásában - sorolta az édesanya.

Összefogtak az otthonok melegéért

Munkatársunktól. K.