2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Felhős / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Rádió 7 hírei
Megyeri József | 2016-09-05 17:41:45

Ősi mesterséggel ismerkedett a kormányzó

Hódmezővásárhelyre látogatott hétfőn a Rotary Club magyarországi kormányzója. Pénzes Ilona elsőként a Belvárosi Fazekasházban, majd a helyi klub ülésén járt.

Ősi mesterséggel ismerkedett a kormányzó

Pénzes Ilona ebben az esztendőben lett a Rotary magyarországi kormányzója. – Ez a mandátum mindig egy évre szól, tehát idén július elsejétől 2017 július elsejéig látom el a tisztséget. Ez idő alatt kötelességem ellátogatni az ország összes, azaz 50 helyi klubjába – nyilatkozta Pénzes Ilona, aki 12 éve tagja a nyíregyházi Rotarynak.

Ősi mesterséggel ismerkedett a kormányzó

- A klubokkal való kapcsolat azért is fontos, mert megismerem, kik tartoznak hozzánk, valamint képet kapok a munkásságukról – tette hozzá a kormányzó. A vásárhelyi rotarysokról a véleménye, hogy hasznos rendezvényeket szerveznek és érdemben segítik a rászoruló fiatalokat.

Pénzes Ilona elsőként a Belvárosi Fazekasházat tekintette meg. Ambrus Sándor fazekasmester beszélt neki a fazekasság történetéről és arról, hogy Vásárhely ennek az ősi szakmának a központja.

Ősi mesterséggel ismerkedett a kormányzó

A kormányzót a terveiről is kérdeztük. Célja, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen az ifjúságra, valamint az, hogy emelkedjen a tagok létszáma. Szeretné erősíteni a női vonalat, ugyanis a Rotary sokáig férfiszervezet volt – mindössze 30 éve csatlakozhatnak hölgyek hozzájuk.

A kormányzó este a klub ülésén is részt vett.

Ősi mesterséggel ismerkedett a kormányzó

Megyeri József