2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
11°C
4°C
Eső / 11°C
szo / 4°C
v / 0°C
Belföldi Hírek
Kovács Péter | 2013-05-16 16:16:26

Országos második az NLG csapata

Meseismereti vetélkedőn vett részt a Németh László Gimnázium, Általános Iskola 4.b osztályos csapata, ők képviselték Csongrád megyét, és kiemelkedő, országos 2. helyezést értek el. A versenyre május 13-án került sor a Győr melletti Bőnyben. A csapat tagjai Baláti Bernadett, Czékmán Luca, Csuka Enikő és Gachályi Gergő, akik már másodikos koruk óta együtt indulnak a megmérettetésen.

Pintérné Elekes Edit tanítónő elmondta, hogy az országos versenyen 10 csapat vett rész, ebből kettő Szlovákiából érkezett. A verseny Horváth Tibor népművelő kezdeményezésére indult Hódmezővásárhelyen 15 évvel ezelőtt. Második, harmadik és negyedikes csoportok vannak, akik együtt versenyeztek. A mostani kis csapat már három éve együtt van, és idén sikerült az országos második helyet elérniük.

Országos második az NLG csapata

A közös beszélgetés alkalmával kiderült, hogy 24 meséből kellett készülni az országos versenyre, minden forduló után újabb négy mesével nőtt a szám. Voltuk köztük könnyebbek és nehezebbek is, Gergő például a Magyar Népmeséket említette. Fény derült arra is, hogy a megyei döntő nehezebb volt, mint az országos, legalábbis a lelkes csapat számára.

Nagyon fontos az olvasás, hiszen olyan részletekre is rákérdeztek a versenyen, amelyekre az átlagember nem is gondolna. Nem mindegy, hogy hány fejű a sárkány, vagy éppen szekérről vagy hintóról van szó. A versenyen összesen hét feladatot kellett megoldani. A központilag kiküldött olvasmányokban olyan mesék szerepeltek, mint a Csillagszemű juhász, a Szegény ember káposztája és a Bolondos Gyurka.

Országos második az NLG csapata

Az ügyes csapat a megmérettetésről egy bögrével, pólóval, mesekönyv csomaggal és oklevéllel tért haza, amelyet a tanító néni mindenkinek színesben lefénymásolt. A gyerekek pedig azt is elárulták, hogy nagyon jó élmény csapatban dolgozni.

A gyermekekkel és a tanítónővel készült interjút május 17-ei, pénteki Napraforgó összefoglalónkban hallhatják, amely délelőtt 10 órakor kezdődik a 97.6 Mhz-en.

Országos második az NLG csapata

Kovács Péter