2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Eső / 1°C
h / -0°C
k / 1°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-09-01 10:10:35

Örömteli tanulás idén is a Varga Tamásban

463 tanuló kezdte meg a Varga Tamás Általános Iskolában az idei tanévet szeptember elsején. A diákok ma még nem tanulnak, az évnyitó ünnepség után osztályfőnöki órákat tartanak részükre, amelynek során többek között az év menetével és az órarenddel ismerkednek meg a tanulók. A Varga Tamásban idén is az örömteli tanulás jegyében zajlik majd az oktatás.

Örömteli tanulás idén is a Varga Tamásban

„Nagy izgalommal vártam én is, hogy az iskolát ismét ellepje a gyerekzsivaj. 463 tanuló kezdi meg a mai napon a tanévet, 250-en alsó, 213-an pedig felső tagozaton. A 180 napon át tartó együttlétünk során az idei évben is törekszünk a tanórai foglalkozások élményszerűvé tételére, olyan módszereket alkalmazunk, amelyek a tudás felfedezésének örömteli pillanatait okozzák. Néhány tantárgynál - például matematika, idegen nyelv - csoportbontást alkalmazunk azért, hogy még inkább a gyerekekre tudjunk koncentrálni, figyelembe véve a képességeiket, tempójukat. Fontosnak tartjuk a tanórákon kívüli tevékenységeket is, rendezvények, ünnepségek, családi napok és szakkörök teszik majd tartalmassá és színessé a diákok itt töltött idejét” – mondta Farkas Zsuzsanna, az intézmény vezetője, majd hozzátette, az idei év különleges abból a szempontból, hogy idén 10 éve viseli az iskola Varga Tamás nevét. Ezzel kapcsolatban az igazgatónő kiemelte, ünnepségsorozattal készülnek a megemlékezésre, és a cél, hogy minél többen megismerjék névadójuk szellemiségét, módszertanát, amelynek egyik legfőbb eleme a játékos tanulás.

Örömteli tanulás idén is a Varga Tamásban Farkas Zsuzsanna

A mindennapos testnevelés mellett is biztosított a diákok sportolása: kosárlabda, foci, mászófal foglalkozás és tömegsport várja a diákokat az iskolai oktatásokat követően. Idén is jelentkezhetnek szakkörökre a tanulók: matematika, természettudományos foglalkozások, angol és német szakkör, valamint a történelem iránt érdeklődőket a Múlt kör várja.

A tehetséggondozás jegyében, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola által a Varga Tamásban lehet tanulni furulyázni, zongorázni, néptáncolni, vagy szolfézs órákat venni.

A tanévnyitó kezdetén felsorakoztak kicsik és nagyok egyaránt. Mosolyogva, egymással beszélgetve várták, hogy megkezdődjön az ünnepség. A tanulmányaikat most kezdő, 52 kiselsős a számukra kikészített padokon foglaltak helyet. Vidám, táncos műsorral kezdődött a tanév, majd verses összeállítással köszöntötték a leendő első osztályos tanulókat, ezt követően pedig a felsőbb évesek egy kis ajándékot adtak át.

Örömteli tanulás idén is a Varga Tamásban

Farkas Zsuzsanna nyitóbeszédében kiemelte, az iskola célja és feladata mindenkoron, hogy biztosítsa a megfelelő tárgyi és érzelmi hátteret a diákoknak. Minden tanulót a tudás örömteli felfedezésére biztatott.

Örömteli tanulás idén is a Varga Tamásban Borsi Janka

Borsi Janka a 4. osztályt kedte meg szeptember elsején. "Nagyon vártam már, hogy kezdődjön az iskola, hogy újra láthassam a barátaimat, osztálytársaimat. A tanulást várom is, meg nem is. A környezetismerettől tartok egy kicsit, a matematika és a magyar tárgyakat viszont nagyon szeretem" - mondta Janka, aki tanórákon kívüli elfoglaltságként idén is furulyázni fog. A mosolygós kisdiák azt is elárulta, újult erővel vág neki az iskolának, hiszen a nyáron Bulgáriában volt a családjával kikapcsolódni. A szünidőben az egyik közkedvelt csemegéje pedig a csoki fagyi volt.

 

Ács Helga