2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Közélet és Művelődés
Szeri Csaba | 2017-06-19 18:25:37

Öröm és élmények ecsetvonásokkal

Június 19-én, hétfőn Dezső Ibolya festményeiből nyílt kiállítás Hódmezővásárhelyen a Ginkgo Hotelben. A „Színek, fények, hangulatok” elnevezésű tárlat festményei kiválóan teljesítik céljukat: pozitív energiával ajándékozzák meg az embert.

Öröm és élmények ecsetvonásokkal

Dezső Ibolyához mindig is közel állt a művészet, azon belül is talán a rajz és a festészet. Nem hiába tette le a voksát a rajztanári pálya mellett, amelynek jelenleg is hódol, a mindszenti általános iskolában.

A festészet pedig nem túlzás azt állítani, hogy mindig is a génjeiben volt, komolyabban azonban az elmúlt másfél évben kezdett foglalkozni ezzel a varázslattal. Talán nem túlzás azt állítani, hogy Dezső Ibolya kezében varázspálcaként funkcionál az ecset és a varázslat a vásznon kel életre, a legmodernebb technológiákat felhasználva.

Öröm és élmények ecsetvonásokkalDezső Ibolya

„Ezek a képek modern képek, minden olyan mostani technológiát próbálok használni, amit a mai XXI. század nyújt számunkra. Strukturáló paszták, különböző felületek, érdesebb vagy kiemelkedőbb felületeket használok, és ami igazán érdekel az a fény- és az árnyékhatás.” – vallja a művésznő.

A színek és a fények pedig kiválóan tudják megalapozni az ember hangulatát, így gondolja ezt Dezső Ibolya is.

Öröm és élmények ecsetvonásokkal

„Az embereket az érzelmek azok, amelyek igazából megérintik. Mindenkinek vannak érzelmei, akár a gyerekkorából, akár későbbi élete során, amelyekre szívesen emlékszik. Én ezeket próbálom meg képekben visszaadni. Ami nagyon motivál, és amit nagyon szeretnék a képeimmel kifejezni vagy átadni az a pozitív energia. Legyen jó kedvünk, ha ránézünk ezekre a képekre.”

A többségében vászonra készült akrilfestéket használó alkotások pedig valóban képesek pozitív életérzést sugározni, pompás színekben játszanak és akár már technológiákat, kollázst és ragasztott gyöngyöket vagy kavicsokat is felfedezhetünk rajtuk.

A Ginko Hotelben rendezett kiállítás, a hotel és a Rotary Club Hódmezővásárhely támogatásával jöhetett létre. A megnyitón dr. Pálinkó Mihály, a klub elnöke, így fogalmazott köszöntőjében.

Öröm és élmények ecsetvonásokkaldr. Pálinkó Mihály

„A Rotary-nak alapeszméje, hogy jót adni jó. Ez pedig nem csak azt jelenti, hogy kifelé adni jó, hanem a Rotary saját tagjainak is ad olyan lehetőséget, hogy tehetségüket kibontakoztassák és megmérettessék a világ előtt.”

Dezső Ibolya december óta Rotary tag és egy éve jár a klub rendezvényeire, szereti a baráti társaságot és az aktív klubéletet.

Öröm és élmények ecsetvonásokkalZsótér Károly

Köszöntőt mondott Zsótér Károly Mindszent polgármestere is, aki már 17 éves kora óta ismeri Ibolyát, azaz „Dedust”.

„Akkor sem lehetett a szürke diákok sorába sorolni, és nem csak azért, mert tehetséges volt, hanem mert mindig sugárzott belőle valami erőt adó, valami plusz.”- fogalmazott a polgármester.

Öröm és élmények ecsetvonásokkalTompai Attila

A megnyitón a Péczely Attila Művészeti iskola szaxofon kvartettje is közreműködött, de Tompai Attila költő, a Rotary Club soron következő elnöke és előadott egy az ünnepi alkalomra dedikált verset.

Öröm és élmények ecsetvonásokkal

A kiállítás június 20-24. között, délután 4-től 6-ig tekinthető meg a Ginkgo Hotel Rotary termében.

szcs