2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-11-03 14:40:28

Örökségünk a lendület

Új dizájnt kapott Hódmezővásárhely weboldala. A letisztult honlapon egyszerűbben, és gyorsabban lehet megtalálni az információkat. Emellett egy szlogent is alkottak a városnak, valamint egy logót is megalkottak. Az új arculatról Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere tartott sajtótájékoztatót kedden.

Örökségünk a lendület

Az ember életében is nagyon fontos a külső megjelenés, egy város életében pedig különösen fontos, hogy milyen képet fest. Igaz ez a parkokra, az épületekre, és természetesen a weboldalra, logókra is. Hódmezővásárhely jelképei igen régre vezethetőek vissza. 2009-ben készült egy olyan design, ami mindeddig kísérte a város megjelenését. Ez volt az, amiről azonosítani lehetett a települést, ez jelent meg a dokumentumokban, iratokon.

A város vezetése idén úgy döntött, hogy időszerű lenne egy kis változást, újítást vinni a designba. A címer mellett kidolgozásra került egy logó, amely lazán, fiatalosan jeleníti meg mindazt, amit Hódmezővásárhely képvisel. Ez a logó sokkal egyszerűbb a címernél, ám mindazt az értéket, amire Vásárhely büszke lehet, azt tartalmazza.

Örökségünk a lendület

Az új embléma tartalmazza a város emblematikus épületét, a Városházát, a holdat, a napot, és a nyílvesszőket is. A kör, ami körbeveszi, szimbolizálja azt a lendületet, ami jellemző a vásárhelyiekre. A logó mellett készült egy szlogen is: „Örökségünk a lendület”. Az „örökségünk” szó jelképezi a hagyományokat, amikre büszke a város, a „lendület” pedig utal arra a nagy ívű fejlődésre, amit napjainkban láthatunk Hódmezővásárhelyen.

Örökségünk a lendület

Ez a mondat összeköti a múltat, a jelent, és a jövőt. Mutatja azt az irányt, amelyben a várost fejleszteni szeretnénk, amelyben a város jövőjét elképzeljük” – fogalmazott Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere a sajtótájékoztatón.

Örökségünk a lendület

Hegedűs Zoltán

Az elkészült új arculati elemek nem csak a város honlapján fognak megjelenni, hanem minden egyes dokumentumon is. Ezek lesznek a névjegykártyákon, leveleken, illetve bármilyen használati tárgyakra is el lehet helyezni.

A logón és a szlogenen kívül a település weboldala is megújult. Az új külsővel februárban találkozhattak az internetezők. A szerkezete nem változott, azonban az új desig elemek felkerültek az oldalra. A szerkesztők igyekeztek egy olyan oldalt létrehozni, amelyen könnyen lehet tájékozódni. A megújult weboldal mobilra is optimalizálva lett, így telefonon keresztül is könnyedén lehet böngészni a hodmezovasarhely.hu-n.

Örökségünk a lendület

 

Sz.Viktor