2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Gazdaság és Politika
Soós Kata | 2017-09-22 08:38:51

Orbán: aki akar, az tud dolgozni

A miniszterelnök a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációban való részvételre kérte a lakosságot, annak érdekében, hogy meg tudják védeni Magyarországot a bevándorlástól.

Orbán: aki akar, az tud dolgozni

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a Soros-tervnek megfelelően az Európai Bizottság már egy évvel ezelőtt elkészítette a bevándorlók folyamatos szétosztásáról szóló javaslatot. „Magyarország többször világossá tette, hogy nem akar bevándorlóországgá válni” – jelentette ki a miniszterelnök.

A terv le van írva, maga Soros György tette közzé: pontokba szedte az akciótervét arról, mit kellene tenni szemben azzal, amit a magyar kormány javasol – tette hozzá a kormányfő. Szerinte e terv pontról pontra történő végrehajtásán dolgoznak a brüsszeli bürokraták.

Folyamatosan emelkednek a reálbérek

Míg 2010-ben körülbelül 3 millió 700 ezren, ma már több, mint 4 millió ember dolgozik Magyarországon és mindenki fizet adót – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő hangsúlyozta: ma Magyarországon, aki akar, tud dolgozni, most már több mint 50 hónapja emelkednek a reálbérek.

„A munkát terhelő adókat folyamatosan csökkenteni kell, az állam az alacsony adókulcsokkal arra ösztönzi az embereket, hogy dolgozzanak”– tette hozzá a miniszterelnök. Orbán Viktor emlékeztetett: a kormány munkaalapú gazdasággá változtatta Magyarországot.

Erős a magyar gazdaság

A nyugdíjasok és diákok helyzetével kapcsolatban a miniszterelnök elmondta: a kormány a nyugdíjak értékének megőrzését tűzte ki célul 2010-ben, mivel a korábbi szocialista kormány eltörölte a 13. havi nyugdíjat. „A magyar gazdaság ma elég erős ahhoz, hogy a nyugdíjas korú polgárok megkapják azt, ami megilleti őket” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta: a kormány kamatmentessé tette a Diákhitel2 programot, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig megemelte.

Forrás: hirado.hu