2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2017-11-09 09:50:33

Öngyújtógázt szívva verekedett, majd rabolt

A vádirat szerint vádlott 2017. július 14. napján éjfél körül Hódmezővásárhelyen, közterületen együtt italozott három utcán lakó személlyel. A vádlott az italozás közben öngyújtógázt is szívott, amitől ittas és bódult állapota mellett agresszívvá is vált.

Öngyújtógázt szívva verekedett, majd rabolt

Vádlott ebben az állapotában belekötött a társaságában italozókba, akiket bántalmazott oly módon, hogy ököllel arcon és fejen ütötte őket, illetőleg a földre kerülő sértetteket rugdosta is. Sértettek közül ketten 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek azzal, hogy vádlott erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

Ezen túlmenően vádlott 2017. augusztus 7. napján Hódmezővásárhelyen egy benzinkút közelében felfigyelt két, a kerékpárúton közlekedő kiskorú fiúra. Vádlott odament hozzájuk, megállította őket, pénzt kért tőlük cigarettára, amelyet sértettek visszautasítottak. Ekkor vádlott megfenyegette őket, hogy átkutatja a táskájukat és ruházatukat és amennyiben pénzt talál náluk, akkor megpofozza őket. A sértettek vádlott fenyegetésének hatására 700 forintot nyújtottak át vádlottnak, aki ezt kevesellte és meglátta, hogy a pénztárcájukban több pénz is van, ezért azt erővel kivette a kezükből, majd mintegy 1.500,- Ft-ot kivett a pénztárcából és a helyszínről eltávozott.

A járási ügyészség a vádlottat garázdaság vétségével és rablás bűntettével vádolja, mint többszörös és egyben különös visszaesőt, figyelemmel arra is, hogy vádlott többszörösen büntetett előéletű és korábbi szabadságvesztés büntetéseiből tavalyi év végén szabadult.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás:

Dr. Kopasz Zsolt                                                                                                                                            főügyész