2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-08-29 14:13:44

Ön mit változtatna Vásárhelyen?

Többek közt erre a kérdésre is várja, az ön válaszát, Hódmezővásárhely önkormányzata. Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere, a még idén megjelenő településképi arculati kézikönyvvel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót augusztus 29-én délelőtt.

Augusztus 24-én szerdán, a Rádió 7 Napraforgó című közsszolgálati magazinműsorában Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Mucsi Lászlól, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője elmondta, hogy az ország 3200 önkormányzatával együtt, a hódmezővásárhelyinek is el kell készítenie a településképi arculati kézikönyvét és az ezzel kapcsolatos rendeletet. A kézikönyv és az annak alapján megvalósuló rendelet segítségével szabályozni lehet az, hogy milyen legyen a város, hogyan lehessen, vagy ne lehessen építeni, mik azok, amik támogatottak, megengedettek, vagy akár tiltottak is egy-egy városrész, egy-egy utca esetében.

Ön mit változtatna Vásárhelyen?

Hegedűs Zoltán, külön megköszönte a Rádió 7 hallgatóinak hozzászólásait és észrevételeit:

Ön mit változtatna Vásárhelyen?

Az alpolgármester a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy augusztus 31-én, csütörtökön, a városháza dísztermében, 17-órakor veszi kezdettét a témával kapcsolatban egy lakossági fórum, amin részt vesz Szemerey Márta, a kézikönyv elkészítésével foglalkozó építészmérnök is.

Ön mit változtatna Vásárhelyen?

"Arra szeretném buzdítani a hódmezővásárhelyieket, hogy segítsenek a szakértőknek abban, hogy milyen legyen a városunk. A csütörtöki lakossági fórumon Szemerey Márta előadást is fog tartani, elmondja, hogy mit érdemes tudni, de szakmai kérdéseket is fel lehet neki tenni. Bízom benne, hogy sokan elfogadják a meghívásunkat és elmondják, hogy milyen Hódmezővásárhelyet szeretnének." - tette hozzá Hódmezővásárhely alpolgármestere.

Ön mit változtatna Vásárhelyen?

Hegedűs Zoltán tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy nem csak a csütörtöki fórumon lehet elmondani az észrevételeket, véleményeket. Lehetőség van a város honlapján, egy űrlapon keresztül, valamint ugyanitt elérhető egy minta kézikönyv is. Azok számára, akik a közösségi média felületein érzik magukat inkább otthon, a város oldalán létrehoznak majd egy bejegyzést, ahol hozzászólás formájában is el lehet mondani, mit változtatnának vásárhelyen.

Ön mit változtatna Vásárhelyen?

n.j.