2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-10-10 16:52:17

Ön el tud igazodni a menetrenden?

Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármesterek tartottak fogadóórát kedd délelőtt Hódmezővásárhelyen. A fogadóórán egy olyan probléma is felmerült, ami sokakat érint, ám eddig még nem került előtérbe.

Egész délelőtt érkeztek a polgárok a Városházára, hogy elmondják panaszukat, ötletüket a két elöljárónak. Kószó Péterhez első sorban szociális problémákkal érkeztek a lakosok, az alpolgármester pedig a lehetőségekhez mérten próbált mindenkinek segíteni.

Ön el tud igazodni a menetrenden?

Hegedűs Zoltánhoz a megszokott problémákon túl, több újszerű meglátással, kéréssel fordultak. Az egyik ilyen a Tóalj városrészben található sportcentrum. A sportolók időnként átrúgják a labdát a létesítmény kerítésén, a játékszer pedig a házak tetején, illetve a kertekben landol. Az alpolgármester ígéretet tett arra, hogy megpróbálnak kitalálni valamit a probléma orvoslására.

Ön el tud igazodni a menetrenden?

Volt olyan Csengettyű közben lakó személy is, aki azzal a kérdéssel fordult az elöljáróhoz, hogy mikor indul a „Minőségi otthoncsere program”? Ennek keretében lehetőség lenne a meglévő lakások eladására, és támogatást igénybe véve egy nagyobb, akár kertes házba költözni. Hegedűs Zoltán elmondta, hogy ebben a fontos kérdésben még döntést kell hozzon a közgyűlés, egy támogatási rendeletet kell alkotni.

Ön el tud igazodni a menetrenden?

"Nagy öröm, hogy van igény erre a programra, hiszen ha tudunk pár családnak segíteni abban, hogy a Csengettyű közi tízemeletesből egy kényelmesebb, nagyobb házba költözni, akkor már megérte ezzel a programmal foglalkozni. A lakossági igényfelmérés már megtörtént, ennek a feldolgozása folyamatban van. Úgy gondolom, hogy ennek a programnak van létjogosultsága." - mondta el Hegedűs Zoltán.

Ön el tud igazodni a menetrenden? Hegedűs Zoltán

Egy olyan probléma is napvilágot látott, ami eddig nem merült fel fogadóórákon. Egy Tarján városrészi lakos arra panaszkodott, hogy nem lehet értelmezni a buszmegállókba kihelyezett menetrendeket. Az alpolgármester elmondta, hogy ezek a menetrendek egy országosan használt programmal készülnek, és valóban bonyolult kisilabizálni, hogy mikor indul a busz egy adott megállóból. Hegedűs Zoltán hozzátette, hogy felveszi a kapcsolatot, a DAKK Zrt.-vel, hogy megoldható-e, hogy egy egyszerűbb, egyértelműbb formában kerüljenek ki a menetrendek.

Ön el tud igazodni a menetrenden? Bonyolult a kihelyezett menetrend

 

Sz.Viktor