2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Tiszta / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Belföldi Hírek
Soós Kata | 2017-10-09 09:36:16

Ők a 2017-es X-Faktor döntősei

Szombaton este kiderült, kik azok a versenyzők, akik a 25 év felettiek és a fiúk kategóriájából már biztosan ott lesznek az X-Faktor jövő heti első élő show-jában, vasárnap este pedig a zenekarok és a fiúk is megmérettettek.

Az X-Faktorban először Magyarországon változtattak a Mentorház menetén. Az eddigi szabályok szerint egy mentor és egy mentorsegéd döntötte el, hogy adott kategóriában kik mehetnek tovább. Idén azonban egy mentor csak két énekest juttathat tovább, a harmadik bejutó személyéről pedig a többi mentor dönt.

Elsőként ByeAlex csapata, a lányok kategória versenyzői mutatták meg tudásukat a négy mentor előtt. A 15 éves olasz Serena Rigacci kifogástalan énekhanggal érkezett, mentora azonban azt mondta, hogy az érzelmek hiánya miatt nem fogta meg annyira.

Ők a 2017-es X-Faktor döntősei

Őt a kissé hamisan éneklő Lengyel Anna, majd a különc rapper, Tóth Bettina követte, aki vegyes érzéseket váltott ki a mentorokból.

Oláh Szandra Klarissza egy Tóth Gabi-dallal készült. Mindent megtett azért, hogy továbbjusson, de ByeAlex szerint így is túl unalmas volt. Őt Izsó Boglárka követte, akit a legjobbak között tartottak számon, mégis úgy ítélték meg, hogy nem tudott fejlődni a korábbi produkcióihoz képest. Utolsóként az extrém külsejű Erdős Viola mutatta meg a tudását. A mentorok úgy ítélték meg, hogy túl “iskolás” volt az előadása, Radics Gigi szerint kevés a tehetsége az élőhöz, mégis esélyt kapott.

Egyenes ágon végül Erdős Viola és Tóth Bettina jutott be a lányok közül. A mentorok pedig Serena Rigaccinak szavaztak esélyt.

A zenekarok következtek, ami idén Gáspár Laci kategóriája. Elsőként a bodrogkeresztúri fiatalokból álló London Kids mutatta meg magát. A fiúk előadása energikus volt, de sokszor voltak hamisak, ami nem volt jó pont a zsűrinél. Utánuk a Ricco&Claudia következett. A formáció férfi tagja, a mozgássérült Ricco gyönyörűen énekelt, de azért nem tetszettek mindenkinek.

A Florian Kvintett énekese elsírta magát produkció közben, az utcán töltött éveire gondolt, ami meghatotta a zsűrit, de így sem tudtak megfeledkezni a sok hamis hangról. Radio Mobster tagjai ezúttal nem voltak túl felkészültek, vegyes érzelmeket váltottak ki a mentorokból. Az M&M egy érzelmes gospelt adott elő, de az egyik zenész izzadt tenyere miatt több hang félrement, ami az egész előadást befolyásolta. Utoljára a Catchy Workshop zenélt, s bár tagjai nem csak nagyszájúak, hanem tehetségesek is, ezúttal nem kaptak esélyt az X-Faktortól.

A zenekarok közül Gáspár Laci döntése alapján a Radio Mobster és a Ricco&Claudia jutott tovább, a mentorok pedig a London Kidset juttatták be az élő show-ba.

Így tehát összeállt a 2017-es X-Faktor döntőseinek mezőnye. Íme a továbbjutók listája:

Gáspár Laci és a zenekarok

Radio Mobster

Ricco&Claudia

London Kids

ByeAlex és a lányok

Erdős Viola

Tóth Bettina

Serena Rigacci

Radics Gigi és a fiúk

Nagy Krisztián

Gulyás Roland

Mézes Norbert

Puskás Peti és a 25 év felettiek

Abaházi Nagy Lívia

Berta Dániel

Hegedűs Péter

Forrás: origo.hu