2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Reklám
Fazekas Gábor | 2017-05-09 10:32:43

Nyíregyházi látványosságok, álláslehetőségek

Magyarországon sok olyan város található, ahol számos nevezetességre, és lehetőségre lehet bukkanni. Napjainkban a társadalom bizonyos sztereotípiákat állít fel az ország keleti, és nyugati részével kapcsolatban. Sokak szerint nyugaton több lehetőség, és látnivaló adódik, mint keleten. Azonban a Tiszától keletre is találhatóak olyan helyek, amelyek bővelkednek attrakciókban, és lehetőségekben egyaránt.

Az Alföld a legnagyobb tájnak számít az országban. Észak-Alföldön van egy város, amely kulturális, oktatási, és gazdasági központ is egyben. Nyíregyházát mindenkinek látnia kell legalább egyszer, mert nevezetességek arzenálja tekinthető meg a városban. A Városháza impozáns épületét érdemes megtekinteni, ami a Kossuth Lajos téren található. Nyíregyháza egyik patinás épülete közé tartozik a Korona Szálló és Casino. Egy városi séta során meg lehet látogatni a Megyeháza épületét is, ami a Hősök terén lelhető fel. A kultúra szerelmesei ellátogathatnak a Jósa András Múzeumba, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek jelentős őskori és népvándorlás-kori leletekkel.

Ezt követően meg lehet csodálni a Nyírvíz-Palota Városi Galériát. A templomok jelentős szereppel bírnak a városban. Csodálatos stílust képvisel az Evangélikus templom. Megtekinthető még a Református templom, a Görög katolikus templom, valamint a Görög Katolikus Egyházművészeti Gyűjtemény.

A város a tudás fellegvárát is képviseli, hiszen itt található a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola, és a korábban Nyíregyházi Főiskolaként ismert intézmény, a Nyíregyházi Egyetem is. Gazdasági szempontból is kiemelkedőnek tekinthető a város, hiszen a vállalatok megjelenése elősegítette a munkahelyteremtést.

Nyíregyházi látványosságok, álláslehetőségek

Nyíregyházán megtalálható az Eissmann Automotive Autóipari Kft, a Ricosta Cipőgyár Kft, Vibracoustic Légrugógyártó Kft, Fémszerkezetgyártó Kft, Alfi-ker Kereskedelmi Kft, Szabolcs-Coop Kereskedelmi Kft, Hübner Gumi és Műanyagipari Kft, Nyírvv Városüzemeltető Kft, és a Nyírerdő Erdészeti Zrt. Látható, hogy nem csak látványosságokban gazdag a város, hanem munkaerőpiac szempontjából is. Az álláskeresés manapság egyáltalán nem egyszerű feladat, mert a vállalatok szeretnek válogatni a munkára jelentkezők közül.

A legfontosabb a folyamatos önképzés, mert csak így lehetünk naprakészek a munkavégzés során is. Az interneten fellelhető álláslehetőségek mindenki számára elérhetőek. Szellemi, és fizikai munka egyaránt megtalálható az oldalon. Az egyik legnépszerűbb ágazat a munkavállalók körében a vendéglátás. A jövőben még inkább felkapottabb lesz a szakma, ugyanis az embereknek egyre kevesebb idejük marad arra, hogy otthon főzzenek, vagy étkezzenek. Lehet találni akár felszolgáló állást is.

A vendéglátó egységek gőzerővel szoktak keresni munkaerőt különösen nyáron, akár szezonális munkára is. Ebből kifolyólag meg lehet pályázni rész-vagy teljes munkaidős állást is. A részmunkaidő általában 4-6 óra munkavégzést jelent, míg a teljesben 8 órát kell ledolgozni. Vállalatoktól függ, hogy milyen iskolai végzettséget kérnek a jelentkezőtől. Vannak helyek, amelyeknél elegendő az általános iskolai végzettség, míg máshol szakmai bizonyítványt is elvárnak a munkavállalótól.

A munkáért cserébe a fix bérezés garantált, valamint a fiatalos, lendületes csapatban történő munkavégzés is. Egyes helyeken lehetőség adódhat szakmai fejlődésre, és akár előléptetési lehetőség is felütheti a fejét. A vendéglátásban szakácsként is megtalálhatja bárki a helyét. A pozíció betöltéséhez elengedhetetlen a szakirányú végzettség.