2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-6°C
Tiszta / -8°C
k / -6°C
sze / -5°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2017-11-08 15:12:36

Nyárra készülhet el a Hősök tere

Zajlik a Hősök tere felújítása Hódmezővásárhelyen a Tóth Sándor utcától a Dr. Imre József utcáig. Itt egy forgalomcsillapított terület létrehozására kerül sor, mely jövő nyárra teljesen elkészülhet. Több beruházás is folyamatban van a városban, ha ezek elkészülnek, akkor igazán jó érzés lesz Hódmezővásárhelyen sétálni.

Nyárra készülhet el a Hősök tere

Tóth Sándor utca

A Hősök tere felújítása egy TOP-os pályázat eredménye, és 72 millió forintba kerül. A forgalomcsillapított kifejezés azt jelenti, hogy a házak mellett járda lesz, utána autóút, majd kerékpárút, egészen addig, míg a közvilágításig eljutunk. Most még esnek bele fák, amelyeket a kialakítás miatt el kell majd távolítani, de utána megfelelő távolságot tudnak megszerezni, amellyel kialakíthatóak ezek a közlekedési útvonalak. A világítássortól a Kőfalig egy zöld övezet lesz, jelenleg ennek a kialakítása már zajlik, ugyanis bontási folyamatok kezdődtek el ott.

Ezt ősszel be kell fejezni, hogy tavasszal telepítésre kerülhessen az öntözőrendszer, és a növények is a helyükre kerülhessenek február-március környékén, majd ahogy az idő engedi. Őszig tehát bontási munkálatokra, tavasszal pedig építési munkákra lehet számítani a környéken.

Nyárra készülhet el a Hősök tere

A kerékpárút övezet is tovább fejlődik, ugyanis a Szőnyi utcai szakaszt összekötik a Dr. Imre József utcával, ahol is balra fordul majd a Kertváros felé, ahol becsatlakozik a már meglévő hálózatba. Az autóút a Hősök tere környékén továbbra is egyirányú lesz, és sebességkorlátra, valamint fekvőrendőrökre is számíthatunk majd. Lesznek pluszban kihelyezett kerékpártárolók is, ugyanis jelenleg nincs elég belőlük – ígérte Vágó János, önkormányzati képviselő.

sk