2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Soós Kata | 2017-07-07 12:45:45

Nyári barokk dallamok

Fuvolán és fagotton zongorakísérettel csendülnek fel a klasszikus zene jó háromszáz éves, de ma is aktuális remekművei szombaton a háromszáz éves hódmezővásárhelyi Református Ótemplom falai között. A Szeged Classic Trio koncertje július 8-án 18 órakor kezdődik a főtéri istenházában.

Nyári barokk dallamok

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának oktatóiból álló Szeged Classic Trio repertoárja a barokktól a kortárs szerzők zenéjéig terjed. A szombati vásárhelyi koncertre jegyet váltók (belépő 500 forint) megcsodálhatják a barokk nagymestereinek, Telemann, Haydn, Rameau, Richter műveit, de felcsendül a Zongora atyjának is nevezett Clementi szonátája éppúgy, mint a legifjabb Bach Prestoja, valamint Norvégia szellemét idézi meg Grieg Pillangó és Notturno című darabja. Hallható lesz egy részlet Rossini Sevillai borbély operájából, míg a kortárs zenét Kovács Béla klarinétművész Bach előtt tisztelgő száma képviseli.

A szegedi zenei társulat, Varga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész és Klebniczki György zongoraművész, évek óta aktív és népszerű szereplője a megyeszékhely komolyzenei életének. Az Artisjus-díjas művészek most szombaton a hódmezővásárhelyi közönség előtt mutatják be könnyed, de mégis felemelő nyáresti műsorukat.

A fellépő művészekkel interjúkészítési lehetőség július 8-án, szombaton délután fél 6-tól, a Református Ótemplomban.

Forrás: Elek András