2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-01-09 12:48:04

Noel az év első makói babája

A 2017. január 5-én született meg Makó idei első babája. Táborosi Noelt és édesanyját hétfőn a kórházban Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte. A család nem csupán minden makói bébinek járó 100 ezer forintos kötvényt kapta, hanem az esztendő első csemetéjét illető 100 ezret is.

Noel az év első makói babája

Mind a 2017-es esztendő első makói babája, mind édesanyja jól vannak, így hétfőn haza is engedték őket a kórházból. Az indulás előtt azonban felkereste őket Farkas Éva Erzsébet polgármester, hogy ajándékkal lepje meg őket. Ugyanis a Maros-parti településen külön is köszöntik az adott év első csecsemőjét. A városvezető többek között átadta azt a 100 ezer forintot, mely a legelső kis makói polgárnak jár.

Noel az év első makói babája

- A minden újszülöttnek járó 100 ezer forintos bébikötvény mellé további százezret adott az önkormányzat a családnak - tudtuk Farkas Éva Erzsébettől. A polgármester kiemelte: 2015 novembere és 2016 novembere között 210 apróság jött Makón a világra, ami 7 százalékos növekedést jelent a korábbi évhez képest. - Ennek nagyon örülök, hiszen ez azt is mutatja, hogy a fiatalok itt a településen képzelik el a jövőjüket, itt alapítanak családot - tette hozzá Farkas Éva Erzsébet. A város ebben segíti is őket, hiszen ezért vezették be az ingyenes bárányhimlő elleni védőoltást, illetve a beiskolázási támogatást. Az idén pedig bővítik a fiatal családoknak adható ingyenes telkek számát, valamint a közép- és a felsőoktatásban résztvevők számára indítanak be egy új ösztöndíj-programot.

Noel az év első makói babája

- Noel a második gyermekem, hiszen van egy 4 esztendős bátyja - tudtuk meg az édesanyától. Ménesi Melinda szakmája kertész, de most gyesen van a picivel. Az új jövevény 2970 grammal és 46,5 centivel született. Az édesanya nagyon boldog, hiszen mind nála, mind a kicsinél mindent rendben találtak az orvosok, így haza mehettek. - A testvére eddig csak fotón láthatta az öccsét, így már nagyon várja, hogy személyesen is megismerhesse - mondta végezetül Ménesi Melinda.

Noel az év első makói babája

- Én vezettem az ügyeletet január 5-én, mikor a kismama szült, szerencsére minden tökéletese volt, mindössze 10 perc kellett hozzá és meglett a pici - adott tájékoztatást dr. Kocsis Ernő, a szülészet főorvosa. Szerencsére semmilyen komplikáció nem volt, s később se lett semmiféle szövődmény, így a polgármesteri köszöntés után már készülődhettek is haza Noelék.

Noel az év első makói babája

Munkatársunktól. K.