2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-1°C
Felhős / -3°C
k / -1°C
sze / -2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-04-05 14:04:19

Netezz biztonságosan! - a Návayban

Netezz biztonságosan! címmel digitális témahetet tartanak a makói Návay iskolában. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett programban vesznek részt a diákok, tanárok egyaránt. Az intézmény emellett szervezett már pénzügyi hetet, illetve a hónap végén pedig fenntarthatósági hetet fog rendezni, ugyancsak a szaktárca közreműködésével.

Netezz biztonságosan! - a Návayban

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idei tanévben úgynevezett témaheteket írt ki, melyeken részt vehetnek az oktatási intézmények. A programok célja, hogy a XXI. századi köznevelési elvárásainak megfelelő szemléletformálást elsősorban a mindennapokban használható gyakorlati ismerteket élményszerűen, játékosan adják át. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is élt ezzel a lehetőséggel. A pénzügyi tudatosság és gazdalkodás hetét már megszervezték, s a későbbiekben fogják az úgynevezett Fenntarthatósági Témahetet megtartani. Jelenleg a digitális témahét foglalkozásai zajlanak az iskolában.

Netezz biztonságosan! - a Návayban

- Netezz biztonságosan! címmel több turnusban is részt vesznek a diákjaink ezeken a foglalkozásokon - nyilatkozta szerdán Papós András igazgatóhelyettes. Számos kérdés előkerült ezeken a rendhagyó órákon, így nem csupán a számítógépre, de magára az eszközt használóra is leselkedő veszélyek, hiszen számos erőszakkal, illetve egyéb problémával is találkozhatnak a gyerekek internetezés közben. - Érdekesség, hogy a diákjaink mellett a pedagógusaink részére is megszerveztük ezt a programot, hiszen nekik is tisztában kell lenniük azzal, mi minden is forog a világhálón - tette hozzá Papós András.

Netezz biztonságosan! - a Návayban

Tokai Barbara

Tokai Barbara a keri 13. évfolyamos kereskedő szakos diákja. - Nagyon fontos, hogy minél több hasznos dolgot tudjunk meg erről a gyorsan fejlődő világról, számos olyan is előkerült ezen az előadáson, melyet eddig nem is hallottam - mondta Barbara. A diáklány elárulta: napi rendszerességgrel használja a világhálót, nem csupán a közösségi oldalakat nézi, hanem a tanulmányi során felmerülő több kérdésre is itt találja meg a választ. Barbara mobil és laptop segítségével szörfözik a világhálón.

Netezz biztonságosan! - a Návayban

Gulyás Panni

- Tavaly szeptemberben kezdtem el a kereskedő szakot, ha minden jól megy, akkor jövőre végzek - vette át a szót Gulyás Panni. A diák elmondta: naponta több órán át is használja az internetet. Panni azzal tisztában van, hogy a fiatalokra veszély is leselkedhet a világháló böngészése során, de nagyon sok szükséges információt szinte csak itt található meg. - Sajnos azt vettem észre magamon is, hogy a net szép lassan kiszorította a könyveket - tette hozzá Panni.

Netezz biztonságosan! - a Návayban

Munkatársunktól. K.