2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Reklám
Fazekas Gábor | 2017-04-03 14:28:58

Németország használtautó gyöngyszemei

Érdemes egy használtautó Németországból történő beszerzése?

A CarsOnTheWeb használt autói közül megvizsgáltuk a Németországból származó járművek közül a legérdekesebbeket.

Az olvasó figyelmét ne kerülje el, hogy használt autókról beszélünk, amelyek több-kevesebb futás után nagyon ritkán maradnak sértetlenek. Ezek azonban általában a mindennapi használat során egyáltalán nem tűnnek fel.

Németország használtautó gyöngyszemei

Mini Cooper Countryman D

A Mini Cooper Countryman D igazi különlegesség. A Mini-től megszokott kellemes külsőt izgalmas belső terekkel kombinálta. A németországi használtautó árveréseken egy 117.000 km-t futó modellt találtunk, sötétkék metálfényezéssel, néhány extrával felszerelve.

A Mini extrák terén nincs annyira elhalmozva, mint Németországból származó társai, azonban az olyan tételek, mint a szervo a légkondi, vagy az ESP természetesen velejárói az autónak.

Opel Astra 1.7 CDTI DPF Sports Tourer Selection

Extrákkal jócskán felszerelt autót kaphatnak az Opel kedvelői. Bluetooth-tól a Tempomatig, a parkolást segítő rendszeren keresztül egy rendkívül kényelmes megoldást kapunk általa.

A sötétszürke 1.7-es Astra 244.000 km-t futott, és a legutolsó karbantartása is csak néhány hónapja történt. Hogy miért ilyen érdekes ez a modell? A hétköznapisága miatt. Kiváló társ válhat belőle a hétköznapok során azoknak, akik nem a feltűnést keresik, hanem egy megbízható autót.

Audi A4 Allroad Quattro 2.0 TDI DPF

A német használtautók között találkoztunk egy 260.000 km-t futott Audival is. Az Audi ugyan szenvedett balesetet, sőt nem is készítették fel azt a kereskedésben történő kiállításra a tulajdonosok (ez látszik a belső tereken), azonban ettől függetlenül van fantázia az autóban. Ha valaki szeret bíbelődni az autójával, annak kiváló választás egy ilyen típusú jármű, hiszen valószínűleg áron alul meg sikerül kapnia azt az állapota miatt, azonban kis munkával szép állapot érhető el által.

Arról sajnos nem igazán találtunk információt, hogy pontosan milyen balesetet is szenvedett az autó, de valószínűleg ez csak valamilyen apróbb sérülés lehetett. A burkolaton néhány apróbb jele látható ennek, de csak akkor, ha keressük azt.

A belső terek egészségesek, viszont kicsit koszosak. Nincs mese, itt takarítani kell. A végeredmény azonban magáért beszél majd, ezt előre kijelenthető.

A lényeg, hogy ez esetben viszonylag jó áron hozzájuthatunk egy egyébként jó állapotban lévő autóhoz.

Autókínálat

A német autók kínálata érdekes lehetőségeket rejt magában. A német utazóközönség talán kicsit kényesebb az autójára, és jobban ügyel rá, mint más országokban. Persze ez közel sem szabály, tehát ne erre a tényre alapozzuk az autóvásárlást, de valószínűleg a felsorolt autókon felül is találunk még érdekességeket ezen a területen.