2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Agrár
Szabó Viktor | 2017-08-03 13:19:28

Nemes célért gyűjtötték a búzát

A Magyarok Kenyere program keretein belül idén is gabonát gyűjtöttek a Csongrád megyei gazdák. Hódmezővásárhelyen, Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei elnökének telepén várták a felajánlásokat, csütörtök délelőtt.

Nemes célért gyűjtötték a búzát

A kezdeményezés 2011-ben indult útjára, melynek lényege, hogy egy közös összefogással támogassák a határon túli és magyarországi rászorulókat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara stratégiai partnere a Magyarok Kenyere Programnak. A Csongrád megyei gazdák Hódmezővásárhelyen, Kispál Ferenc telepén gyűltek össze, illetve hordták össze adományaikat.

Nemes célért gyűjtötték a búzát

Miután megalakult az új Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, átvette ezt a búzagyűjtést. Így könnyebb koordinálni, és a gazdálkodók is egyre több búzát hoznak. A program kezdetén csak néhány tonnával sikerült összegyűjtenünk, azonban a tavalyi évben már 14 tonna búza gyűlt össze. Ez egy szép teljesítmény, ami mutatja a nemzeti összetartozást és a kezdeményezés sikerességét.” – mondta el Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei elnöke.

Nemes célért gyűjtötték a búzátKispál Ferenc

Idén augusztus 13-án rendezik meg az Összeöntés Ünnepét, amelyre a Magyarországról és a határon túli területekről jelképesen egy-egy zsák búzát visznek, melyeket ünnepélyes keretek között egyesítenek.

Nemes célért gyűjtötték a búzát

Hevesi István, mindszenti családi gazdálkodó több mint 300 kiló búzát adományozott. A gazdálkodó elmondta, hogy már évek óta minden évben megjelenik a gyűjtőhelyen, hiszen szeretne segíteni a rászorulókon.

Fontosak azok a célok, amiket a Magyarok Kenyere program kitűzött maga elé. Az összegyűlt búza jó helyre fog kerülni, maga a gyűjtés pedig összehozza az embereket. Mindenféle háború nélkül egyesülnek a magyar gazdák a határon túliakkal, egy magasztos cél érdekében.” – nyilatkozta Hevesi István.

Nemes célért gyűjtötték a búzátHevesi István

 

Sz.Viktor