2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Felhős / 1°C
k / -1°C
sze / -2°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-12-05 07:04:22

Nem emlékszik semmire Burkus Vanessza

Nem emlékszik az elmúlt hónapokra az idén nyáron Burgaszban autóbalesetet szenvedett lány, akinél amnéziát állapítottak meg.

Nem emlékszik semmire Burkus Vanessza

Szülei legnagyobb örömére már otthon van a Burgaszban autóbalesetet szenvedett, és hetekig kómában fekvő Burkus ­Vanessza - írta a Blikk.

A fiatal lány előtt még mindig nagyon hosszú az út a teljes gyógyuláshoz.

Édesapja nagy előrelépésnek tartja, hogy elhagyhatták a rehabilitációs intézetet, de lánya memóriájával és a mozgásával még komoly bajok vannak.

"Nem emlékszik semmire, ami május után történt vele. Érdekes, hogy a régmúlt történéseivel tökéletesen tisztában van, nyártól azonban teljes filmszakadás. Képeket mutatunk neki, hogy tudja, mik történtek vele" – tette hozzá.

Napjában több szakember is érkezik az otthonukba, van, aki a mozgásban segít, míg más az emlékezésért felelős agyi részt segít fejleszteni.

Mint ismert, idén nyáron a lány a szerelmét látogatta meg Burgaszban, amikor a leállósávban várakozó autójukba 160 kilóméter/órás sebességgel belecsapódott egy kocsi.

A szegedi lány nagyon súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hetekig kómában feküdt a helyi, majd a szegedi klinikán.

Idővel azonban állapota javulni kezdett, magához tért, később már önállóan felült, majd járni is megtanult újra.

Forrás: hvg.hu