2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-11-07 15:44:12

Nem csak ember, hal is úszik majd a fürdőben

A makói Hagymatikum fejlesztéséről folyamatosak az egyeztetések, a tervek is ennek értelmében bővülnek. Az új ötletek között szerepel egy akvárium megépítése is. Erről beszélgettünk a Rádió 7 keddi Napraforgójában Gergely Gáborral, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnökével és Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselővel.

Nem csak ember, hal is úszik majd a fürdőben

A Hagymatikum fürdő megépítése során három fontos elem, az uszodakomplexum, a családi és élményzóna, valamint az ételudvar maradt ki az eredeti tervekből, most ezeket pótolják. Gergely Gábor ötlete volt ezen tervek kibővítése egy akváriummal is, amely 30 köbméteres lenne. Ez nem trópusi vízi világot varázsolna a fürdőbe, tehát nem bohóchalakkal és korallokkal töltenék meg az akváriumot, hanem az édesvizek élővilágára összpontosítanának. A Marosnak egyfajta keresztmetszete lenne.

Nem csak ember, hal is úszik majd a fürdőben

Weszelyné Véghseő Henriett

Az elmúlt hetekben a fürdőbővítéssel kapcsolatban kerekasztal-beszélgetést is szerveztek. Több szempontból vizsgálták a kérdést, így például turisztikai szempontokat is sorra vettek, de megszólalt a terveket készítő Makona Iroda részéről Makovecz Benjamin is. Weszelyné Véghseő Henriett képviselő megjegyezte a rendezvénnyel kapcsolatban, hogy bár Hagymatikum Esték néven futott a rendezvény, a délután fél 4-es kezdés miatt inkább teadélutánoknak illet be a programsorozat. Épp ezért javasolni fogja, hogy hasonló beszélgetés, azt későbbi időpontra szervezzék.

Nem csak ember, hal is úszik majd a fürdőben

Gergely Gábor

A műsorban szó volt még az elkövetkezendő időszak programjairól is. Így például a Filmcsillagok Napjáról (november 18.), amelynek középpontjában Bud Spencer és Terence Hill filmjei kapják a főszerepet, vagy a Mikulás Partyról (december 9.), illetve a Szilveszteri Medencés Party is szóba került, amelyen élőben fog zenélni a Coco Bongó, a sztrávendég pedig a Roy és Ádám Trió lesz.

ÉR.