2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Eső / 1°C
h / -0°C
k / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-09-10 21:18:01

Nem borította a papírformát a HLKC

Szeptember 10-én az egri Eszterházy KFSC ellen kezdte meg a bajnokságot a Hódmezővásárhelyi LKC. Az alaposan átalakult vásárhelyi keret az első félidőben lépést tartott az ellenféllel, a fordulás után azonban a vendégek vonták uralmuk alá a pályát és megszerezték a két pontot.

Nem borította a papírformát a HLKC

Hét új játékost igazolt a Hódmezővásárhelyi LKC a nyár során, közülük hatan már a hazai közönség előtt is bemutatkozhattak az Eszterházy KFSC elleni mérkőzésen.

A korábbi BL-győztes Szepesi Ivett gólja nyitotta a mérkőzést, majd jó egy ideig gólváltás jellemezte a mérkőzést. A kemény vásárhelyi védekezés és Dömény-Veress Zsuzsanna remek védéseinek köszönhetően a mérleg nyelve a hazai felé billent. Egy-két gólos különbséget tudtak kialakítani a félidő közepére. Ezt követően Bartók Csaba vezetőedző a hét a hat elleni játékot próbálta, ami nem bizonyult száz százalékban tökéletesnek. Eladott labdák és rossz passzok miatt egyenlített az egri csapat, majd a félidő vége előtti pillanatokban fordítani is tudtak.

A második játékrész egri dominanciát hozott. Lerohanások és átlövések voltak, amelyek kifogtak a Vásárhelyen. A kapus teljesítmény sem volt olyan sziporkázó, mint az első játékrészben, így ha lassan, de biztosan nőni kezdett az Eszterházy KFSC előnye.

A HLKC igyekezett tartani a lépést, néhány szép akció gól után és az emberelőnyös helyzeteknek köszönhetően olykor felcsillant a remény, de Petrovics Gerdáék alapvetően kézben tartották a mérkőzést.

A végén 33-25 arányban nyerték meg a találkozót.

A vásárhelyi csapat a következő fordulóban a Kispest NKK otthonába látogat, akik 34-26 arányban verték a Nyíradonyt a nyitó fordulóban.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 1. forduló
Hódmezővásárhelyi LKC – Eszterházy KFSC 25-33 (11-12)

szcs