2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Zenei hírek
Szabó Viktor | 2016-11-26 00:16:48

Nélküled nem lett volna az igazi - Galéria!

Nagyszabású koncertet adott péntek este az Ismerős Arcok zenekar Makón, a Sportcsarnokban. A koncert érdekessége, hogy pár hete váltott a zenekar repertoárt, így a nyári koncertsorozattól eltérő repertoárt hallhatott a nagyérdemű.

Nélküled nem lett volna az igazi - Galéria!

A zenekar 1999. október 23-án alakult. A kezdetekben rhythm and bluest játszottak, majd később a nemzeti rock stílusba folytak át. Szövegeik nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával foglalkozik. A banda hat tagot számlál: Nyerges Attila - ének, gitár, Práder Vilmos - gitár, ének, Leczó Szilveszter - billentyűs hangszerek, Galambos Nándor – basszusgitár, Kovacsik Tamás - dobok, ütőhangszerek, Tánczos István - szaxofon, ének.

Nélküled nem lett volna az igazi - Galéria!

A banda igényes rockzenét játszanak, igényes szöveggel. Ebben a térségben nagyon ritka egy ilyen nagykoncert, ezért hívtuk meg őket Makóra. A közönség örömmel fogadta őket, már elővételben több mint 500 jegy elkelt.” – tudtuk meg Orosné Spák Hedvigtől, a koncert egyik szervezőjétől.

Nélküled nem lett volna az igazi - Galéria!

A közönséget a Good Company melegítette be, akik egy kezdő zenekar és most jelent meg az első lemezük.

Nélküled nem lett volna az igazi - Galéria!

Az elő zenekar után a várva várt Ismerős Arcok lépett a színpadra, akik a megszokottól talán akusztikusabb koncerttel készültek a közönségnek.

Egy különleges repertoárral készültünk ma estére. Különleges lesz attól, hogy nem rég váltottuk a nyári műsorról az őszi-télire. Elővettünk nagyon régen játszott dalokat is, és egy picikét akusztikusan is próbálunk játszani. Az elmúlt időszakban vásároltunk pár új hangszert is, amit beépítettünk a műsorba. Makón szeretnek minket hála Istennek, és mi is szeretünk erre a környékre járni.” – nyilatkozta Nyerges Attila, a zenekar énekese.

Nélküled nem lett volna az igazi - Galéria!

A fellépésen nem csak makói arcokat lehetett látni, a környező településekről is érkeztek rajongók.

Két okból érkeztem ma Makóra. Egyrészt mert nagyon szeretem az Ismerős Arcokat, másrészt pedig mert Katalin névnap van, és feleségemet Katalinnak hívják, így ez egy ajándék is egyben. Baráti társasággal jöttünk, és egy remek estét töltöttünk el együtt. Aki ismeri a zenekart, az tudja, hogy az a fajta nemzetirock zenekar, aki nagyon intelligensen és értelmesen fogalmazza meg azokat a gondolatokat, amik nagyon sok magyar embert foglalkoztat.” – mondta el Molnár Áron, Algyő polgármestere.

Nélküled nem lett volna az igazi - Galéria!

Hódmezővásárhelyről is többeket vonzott a zenekar Makóra. Enikő, Timi és Andi barátnők, és az Ismerős Arcok a kedvenc zenekaruk.

Több mint 10 éve hallottam őket először Vásárhelyen. Akkor a kislányom azt mondta, hogy ne menjünk közel, mert „rosszarcúak”. Viszont szerencsére meghallgattuk őket, és azóta nagyon tetszik a zenéjük,  a szövegük, a mondanivalójuk; mintha a szívemből szólna némelyik daluk. Kedvenc számunk a Nélküled, de az összesnek kívülről tudjuk a szövegét. A pólómra már sikerült régebben aláírást szereznem, de azóta sajnos lekopott. Közös kép is készült már a zenekarral, ami szerencsére megmarad örökre.” – mesélte Enikő.

Nélküled nem lett volna az igazi - Galéria!

A koncert közben a közönség együtt énekelhette a gyorsabb dalokat, és mindenkin egyszerre futott végig a hideg a lassabb szerzemények alatt.

Nélküled nem lett volna az igazi - Galéria!

Sz.Viktor