2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-6°C
-5°C
Tiszta / -6°C
h / -5°C
k / -5°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2018-02-14 19:09:26

Néha rossz térfélen pattog a labda

Sportpályáról a szomszéd telkére átrúgott labda, térrendezést támogató vállalkozói felajánlás, illetve 1,4 milliárdból megépülő új iskolai szárny - többek között ezek is a témái voltak a szerda esti makói lakossági fórumnak. Farkas Éva Erzsébet polgármester, Kovács Sándor települési képviselő és Balázs József tankerületi igazgató válaszolt a felmerült kérdésekre.

Néha rossz térfélen pattog a labda

Nagyon változatos témák kerültek elő szerda este Kovács Sándor makói települési képviselő fórumán az Almási iskola ebédlőjében. Ami viszont állandó volt - a korábbi összejövetelekhez hasonlóan - Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette a város egészét érintő fejlesztéseket. - Eddig összesen 13,2 milliárd forintot szánt a kormány a makói makoveczi hagyaték gondozására, melyből felújítottuk a Hagymaházat, jelenleg épül az új könyvtár és szépül a környezete, de ebből az összegből bővítjük a Hagymatikumot és alakítjuk ki a Páger Mozit és Rendezvényházat - sorolta a városvezető. Ami a fórumon elhangzott, azt a makóiak a jövő héttől már kézbe is vehetik, ugyanis egy ingyenes kiadvány 24 oldalán lesz olvasható a teljes beruházási anyag. Az újságot minden háztartásba eljuttatják.

Néha rossz térfélen pattog a labda

Czirbus Gábor alpolgármester, Farkas Éva Erzsébet polgármester, Kovács Sándor képviselő és Balázs József tankerületi igazagtó

A Makói Általános Iskola - melynek a fórumnak helyet biztosító Almási az egyik tagintézménye - a Hódmezővásárhely Tankerületi Központ (HTK) a fenntartója. Így a szerda esti eseményen a HTK igazgatója is részt vett. Balázs József elmondta: Makón a már említett intézmény mellett még két másik tartozik hozzájuk, a József Attila Gimnázium és a Pápay iskola. - Az idén összesen 1,9 milliárd forintból fejlesztünk a városban, a pénz legnagyobb részéből, 1,4 milliárdból az Almási kap egy teljesen új szárnyat, melyben 16 tantermet alakítunk ki - mondta Balázs József. A JAG-ot is felújítják, illetve építenek egy új sportszobát és sportpályát is.

Néha rossz térfélen pattog a labda

Fári Sándorné

Fári Sándorné nagyon örül annak, hogy bővül az Almási. - Egy problémám azért lenne, mivel én a telekszomszédja vagyok az iskolának és a sportpálya közvetlenül mellettem van, a gyerekek nagyon sokszor átrúgják hozzám a labdát - panaszolta a középkorú nő. Ez a kisebbik gond, a nagyobb az, hogy nem a kapu felől jönnek és csöngetnek be a lasztiért, hanem átmásznak a kerítésen, s már meg is bontották azt, hogy könnyebb dolguk legyen. Felszereltek egy labdafogó hálót, de az már annyira szakadozott, hogy nem ér semmit. - Megnézzük a hálót, ha olyan állapotban van, hogy érdemes javítani, akkor azt tesszük, ha nem, akkor újat veszünk - válaszolta Balázs József.

Néha rossz térfélen pattog a labda

Kacsner István

A Csanád vezér téren tavaly katonai tiszteletadás mellett újraavatták az Országzászlót. Az emlékmű helyén állt egy kút - a helyiek csak korsós lánynak hívják - melyet ezért el kellett vinni. - A nem messze lévő üzletem előtt van egy kis tér, ide lehetne tenni a kis kutat, az áthelyezéshez felajánlok 100 ezer, a parkosításhoz pedig újabb 200 ezer forintot - szólalt fel Kacsner István. Kovács Sándor képviselő elmondta: az ötletet ő is jónak tartja és támogatja, erről már több esetben is egyeztettek a vállalkozóval, s ha minden jól megy, akkor hamarosan egy parkocskával gazdakodhat Makó.

Néha rossz térfélen pattog a labda

Munkatársunktól. K.