2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-11-08 19:21:10

Néha okostelefon is kell a fórumhoz

Talán a világ leggyorsabb problémamegoldásának lehettek tanúi a szerda esti makói lakossági fórum résztvevői. Panaszként érkezett, hogy a Bajza, illetve a Mészáros utca egy részében nem működik a közvilágítás. Az önkormányzat jelenlévő egyik munkatársa az okostelefonján azonnal jelezte ezt a hibát a szolgáltató elektronikus felületén, ahonnan meg is érkezett a válasz, hogy befogadták, s intézkednek. Ennyi.

Néha okostelefon is kell a fórumhoz

Lakossági fórumot tartottak szerda este a makói Bajza utcai iskola tornatermében. Elsőként Farkas Éva Erzsébet polgármester röviden ismertette nem csupán ezen körzet, hanem az egész várost érintő fontosabb fejlesztéseket. Így többek között szóba került a Hagymatikum bővítése, a könyvtár építése és ezzel együtt a környékének rendbetétele, de beszélt arról az összesen 100 millió forintos programról, is melynek köszönhetően a körzetben 12,5 millióból újult meg több járdaszakasz is.

Néha okostelefon is kell a fórumhoz

Ezt követően a körzet települési képviselője, dr. Hadik György vette át a szót. - A korábban felsorolt fejlesztések is nagyon fontosak, de úgy érzem, kicsit beszélni kell azokról az eseményekről is, melyek összehozzák az itt élő embereket - fejtette ki a városatya. Megemlítette a Patai téri városrészi napot, melyen több százan szórakoztak. Emellett beszélt arról az erdélyi körutazásról is, melyet a helyi nyugdíjasklubbal közösen szerveztek.

Néha okostelefon is kell a fórumhoz

Nem fórum a fórum, ha nem kapnak szót a lakosok. Ezt szerda este sem felejtették el, így a két rövid ismertető után a jelenlévők következtek. Többen is problémaként jelezték, hogy még mindig nem kapták meg a szemétszállítási díjról szóló cseket, pedig már lassan vége lesz az évnek. Attól tartanak, ha mind a 12 hónap egy csekken jön ki, azt nehezen tudják befizetni. Válaszként érkezett: miután új szolgáltató végzi ezt a feladatot, állami kézbe került a számlázás, s az ország minden településére egy helyről postázzák a csekkeket. Könnyítésként elhangzott, jelzik a szolgálató felé azt a lakossági kérést, hogy lehessen részletben fizetni.

Néha okostelefon is kell a fórumhoz

Horváth Istvánné

Horváth Istvánné azt is felvetette, hogy a fórumra igyekezve vette észre, hogy a Bajza utca egy részében nem világítanak a köztéri lámpák. Egy másik résztvevő is csatlakozott az előtte szólóhoz: ő hasonló gondot tapasztalt a Mészáros utcában. Nem is gondolták volna, hogy ilyen gyorsan orvosolják ezt a két esetet. A tornateremben helyet foglaló Zsámboki Zsolt, a polgármesteri hivatal beruházási és városüzemeltetési ügyintézője azonnal reagált, s okostelefonján be is jelentette a hibát a szolgáltató elektronikus felületén, ahol vissza is jeleztek, hogy befogadták és intézkednek.

Néha okostelefon is kell a fórumhoz

Munkatársunktól. K.