2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Czabarka János | 2017-07-05 13:38:13

Napsütés mellett csatazaj is várható

Ezen a hétvégén tartják Mártély testvértelepüléseinek találkozóját. A zenei programok mellett, történelmi bemutatóval és vásárral is várják az érdeklődőket.

Napsütés mellett csatazaj is várható

 

Borsos József polgármester elmondta, hogy a legszorosabb kapcsolatot a németországi Altenahrral tartják. A mostani találkozás célja a húsz éve fennálló kapcsolat megünneplése és megerősítése, bár így is példaértékű a szövetség.

Elsősorban kulturális vonalon erős a kapcsolat, ami nem csupán lelki, de gazdasági eredményeket is eredményezett eddig is. A mártélyi diákok rendszeresen látogatnak Altenahrba, amit az ottaniak is viszonoznak. Kell-e nagyobb bizalom annál, hogy a szülők gyermekeiket külföldre engedjék, megbízva abban, hogy a fogadók sajátjukként vigyáznak rájuk?
Az idei találkozó pénteken délután a Tisza-parton kezdődik, ahol a hódmezővásárhelyi és az altenahri fúvószenekar ad koncertet.

Szombaton már reggel 8 órától különböző szabadidős programokkal várják az érdeklődőket. Fantasztikusnak ígérkezik a ETE Népe Történelmi Egyesület programja is. Korabeli sátrak között ágyúdörgéssel hangosított harcászati bemutatókkal, kézművesfoglalkozásokkal ismertetik meg a külföldi és hazai vendégeket.Sándor József az egyesület vezetője elmondta, hogy külön gyermekprogramokkal is készülnek.


Délután fél ötkor, Arató Ünnepre invitálják a látogatókat a 27-es kilométer és az Újtemető közötti területen a Borsos-tanyán.
Az Altenahr-Mártély jubileumi testvérvárosi ünnepsége este 7 órakor kezdődik a faluházban.
Vasárnap 9 órától Szentmise a Katolikus templomban, majd 18 órától az Élmény Pub melletti füves területen vidám, zenés összejövetellel zárul a rendezvénysorozat.

(cj)