2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-06-10 15:51:59

Napozók zavarják a csónaktulajdonosokat

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt. üdülőterületi fórumot tartott a Mártélyi-holtágat érintő kérdésekben. A lakók panaszkodtak többek között a mólók állapotára, és kifogásolták az utak minőségét is.

Napozók zavarják a csónaktulajdonosokat

Sokan összegyűltek szombat délelőtt Mártélyon, hogy a holtág körzetében tapasztalt pozitívumokat és negatívumokat megosszák a területért felelős szervekkel. A fórumot Vágó János, önkormányzati képviselő vezette, aki munkatársai segítségével megpróbált minden kérdésre választ adni.

Napozók zavarják a csónaktulajdonosokat

Vágó János

Az üdülő területen lakók, ingatlan tulajdonosok panaszkodtak az utak minőségére, ugyanis sok helyen nincs szilárd burkolattal ellátva az utca. A térképek szerint szilárd burkolatú utak sok helyen csak földutak, és porosak. A felvetésre, miszerint most, hogy az északi 47-es elkerülő út építése miatt szakemberek és munkagépek is rendelkezésre állnak, meg lehetne csinálni őket a közel jövőben, Vágó János azt válaszolta, hogy ha lenne rá pénzügyi forrás, akkor el tudnák készíteni az utakat.

Napozók zavarják a csónaktulajdonosokat

Rácz Imre arra panaszkodott, hogy a játszótér mellett fákról elszáradt faágak lógnak le, amik a játszótéren tartózkodók testi épségét is veszélyezteti. A szakemberek azt ígérték, hogy kivizsgálják környéket, és intézkedni fognak ez ügyben.

A lakókat a rucaöröm elszaporodása is zavarja. Igaz folyamatosan gyéritik a gyorsan szaporodó növényt, de jelenleg a technika nem teszi lehetővé, hogy az egész vízfelületről eltüntessék.

Napozók zavarják a csónaktulajdonosokat

Az egyik legnagyobb probléma a mólók állapota. Többen arra panaszkodtak, hogy sokan napozásra használják azokat, így zavarva a horgászokat. Egy kaput javasoltak, amivel a mólókat le lehetne zárni és így csak az arra jogosultak tudnák használni. Egy napozó móló építését is javasolták, ahol a fürdőzők tudnák élvezni a meleg, napsütéses időt.

Napozók zavarják a csónaktulajdonosokat

A fiatalok részeg randalírozása is zavarja a környéken lakókat. Akár fényes nappal is alkoholos állapotban hangoskodnak, ezzel zavarva a pihenni vágyókat.

Napozók zavarják a csónaktulajdonosokat

 

Sz.Viktor