2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2017-01-11 11:14:47

Nagyértékű mobiltelefont loptak Makón -Hang!

Lába kelt egy nagyértékű mobiltelefonnak múlt hét csütörtökön. Az iPhone 6 típusú készüléket egy általános iskolai tornateremből lopták el ismeretlenek.Az elmúlt hét makói kék híreket itt olvashatják.

Dr. Németh Róbert:

Nagyértékű mobiltelefont loptak Makón -Hang!

Hétfőn őrizetbe vettük annak a végegyházi és mezőkovácsházi csoportnak a harmadik női tagját is, akik még a nyáron, Pitvaroson és Csanádalbertin fosztogattak idős, 80-90 év életkor közötti sértetteket. Az idős emberekhez bodzaszedés ürügyén jutottak be, majd a figyelmüket elterelve loptak jellemzően pénzt a nyugdíjas, beteg emberektől. A csoport két tagját még tavaly elfogtuk, ők jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak, majda kiterjedt nyomozást követően bilincs került a harmadik elkövető kezére is.

Lopás miatt nyomozunk ismeretlen tettes ellen, aki a múlt hét pénteken egy Makó, Bercsényi utcai lakóház melléképületéből lopott el értékes kerékpárt. Hasonló ügy történt január elején is, akkor egy Gyóni Géza utcai ház udvaráról vittek el biciklit a kerítésen átemelve. A két ügy között lehet összefüggés a hasonló módszer miatt, ezért arra kérjük a kerékpár tulajdonosokat, hogy még a lakóházak udvarán elhelyezett kerékpárt is zárják le, vagy lehetőség szerint helyezzék el zárt melléképületekben, amíg a kollégáim a tettest fel nem derítik.

Tűzifát is loptak ismeretlenek, vasárnapra virradóra 8 mázsa tűnt el egy Hosszú utcai lakóház melléképületéből.  Lába kelt egy nagyértékű mobiltelefonnak is múlt hét csütörtökön. Az iPhone 6 típusú készüléket egy általános iskolai tornateremből lopták el ismeretlenek. Felhívom a szülők figyelmét, hogy amennyiben nagy értékű, 100-200 forintos mobiltelefonokat vásárolnak általános iskoláskorú gyermekeiknek, szíveskedjenek rendszeres bűnmegelőzési tanácsokkal ellátni őket. Így különösen: a gyerekek semmi esetre se hagyják őrizetlenül a készüléket, ha pedig nem lehet maguknál tartani, például testnevelés órán, akkor mindig zárják el, vagy helyezzék el jól látható helyre. Abban az esetben, ha mégis megtörténne a baj és ellopják a telefont, akkor a rendőrségre a törvényes képviselővel, szülővel és lehetőleg a készülék papírjaival, valamint dobozával fáradjanak be, hiszen ezeken sok, a körözés szempontjából fontos információ található.

Közlekedésrendészeti hírek: az elmúlt héten kapitányságunk illetékességi területén személyi sérüléssel járó baleset nem történt, azonban úgynevezett anyagi káros közúti baleset ismét volt.

Makó belterületén a Nagycsillag és a Szikszai utca kereszteződésében egy személygépkocsi vezetője figyelmen kívül hagyta az „elsőbbségadás kötelező” táblát, és emiatt nekiütközött egy másik személyautónak. Az ütközés következtében az egyik autó átsodródott a menetirány szerinti baloldalba és összeütközött egy harmadik személygépkocsival. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

Forrás: Német Róbert