2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
p / 4°C
szo / 1°C
Regionális Hírek
Bodrogi Klára | 2014-12-12 12:09:24

Nagy a migrációs nyomás a déli határszakaszon

Már hét közben is nagy a migráns forgalom Ásotthalom és Röszke térségében. Az elmult két napban min egy 457 fő menekült lépett be az ország területére. A polgárőrök, a mezőőrök a rendőrséggel együttműködve tartóztatták fel a menekülteket. Továbbra is rekord mennyiségben jönnek a menekültek a szerb-magyar határszakaszon.

Nagy a migrációs nyomás a déli határszakaszon

Az ásotthalmi polgárőrök és mezőőrök munkában. Továbbra is százával érkeznek a bevándorlók, akik még a buszvégállomást is ellepik. Tegnap előtt 283 illetve tegnap délig újabb 78 főből álló csoport lépet be az ország területére Ásotthalom térségében, akik még a buszvégállomást is ellepték. A polgárőrök a mezőőrökkel közösen feltartóztatták a menekülteket a rendőrség kiérkezéséig. Jött egy lakossági bejelentés, hogy Kis soron van egy afgán család, akinek a kisbabájuk beteg lett és könyörögnek a doktorért. A mezőőrség és a polgárőrség közösen ki is ment, és ki kellett hívni a mórahalmi orvosi ügyeletet.

Ugyan csak az elmúlt két napban Röszke belterületén  csak a 50 fő migránst tartóztattak fel a polgárőrök. Külterületen viszont 43-at, ebből több mint a fele a nagy töltésen, a többi a mórahalmi úton és a tanyavilágban lett feltartóztatva, a rendőr járőrök kiérkezéséig. Több alkalommal a határrendészet ügyelete kért segítséget a polgárőröktől.

Forrás: Magyari Béla