2018. február 20. kedd, Álmos
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Felhős / 1°C
sze / 2°C
cs / 3°C
Regionális Hírek
Czabarka János | 2017-08-11 11:26:55

Műfüves pályával is gazdagodik Csanádpalota

A Városnapok programsorozata idén is a település elhunyt díszpolgárai előtti tisztelgéssel kezdődik a köztemetőben, ez már évekre visszanyúló hagyomány, mint ahogyan az is, hogy az eltávozott sportolókra emlékeznek egy-egy szál virággal. A tisztelet és összefogás jellemzi a rendezvénysorozatot- mondta Ádók István főszervező.

Műfüves pályával is gazdagodik Csanádpalota

Az idei városnapokat (augusztus 11-12) átszövi a sport. A Molnár László emléktornán a makói és csanádpalotai öregfiúk mérik össze tudásukat.

A lokálpatriotizmus ilyenkor is jellemző a településre. A legjobb példa erre az a kiállítás, amelynek alkotásait csanádpalotaiak vagy csanádpalotai kötődésű személyek biztosítják.

Egyik különlegesség egy olyan gyufagyűjtemény, amely egy palotai fiatalember tulajdonában van és több, mint 70 ország gyufásdobozait tartalmazza. A Csanádpalotaiak nem csak szórakozási és gasztronómiai élményekkel gazdagodnak, hanem egy műfüves pályával is, melyet Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója ad át és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szentel meg.Ezt követően Makó,Kiszombor, Földeák,Szeged és Csanádpalota sportolói avatják fel a pályát.

(cj)