2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2016-09-13 12:01:01

Mozgó Kormányablak Algyőn

Algyőn fogadta az ügyfeleket a mobil Kormányablak. A település egy roadshow első állomása volt, hiszen öt munkanap alatt a megye hét járásának 14 településén jelenik majd meg a mozgó ügyfélszolgálat két munkaállomással.

Mozgó Kormányablak Algyőn

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által működtetett mobil ügyfélszolgálat megyei körútja során olyan nagyobb lélekszámú településeket érint, ahol egyébként ügysegédek által történik a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés.

Mozgó Kormányablak Algyőn

A körút első állomásán szeptember 13-án, 10:00 órakor mutatta be a busz szolgáltatásait dr. Juhász Tünde kormánymegbízott Molnár Áron polgármester úr jelenlétében, a Faluház előtti parkolóban. Az ügyfeleket ekkor már 8 óra óta várta a mozgó kormányablak és ez alatt a két óra alatt 15 ember kérését tudták teljesíteni. A bemutatás alatt és azt követően is folyamatosan érkeztek az ügyfelek.

Mozgó Kormányablak Algyőn

Többek között Algyő polgármestere is úgy döntött, hogy beül a székbe és új típusú személyigazolványt csináltat. Molnár Áron elmondta: ha kitelepülne rendszeresen, előre megadott időpontban a busz, az egy olyan lehetőséget biztosítana az algyőieknek, hogy különösebb logisztika nélkül gyorsan, helyben el tudják intézni ügyeiket. Bízik abban, hogy ha a mostani példák azt mutatják, hogy erre szükség van, akkor ez tovább fog lépni.

Mozgó Kormányablak Algyőn

„Ma itt Algyőn egy olyan mobil intézési pontot mutatunk be az országban elsőként, mely egy újabb színfolt és lehetőség a közigazgatás rugalmasságának palettáján” – mondta el dr. Juhász Tünde kormánymegbízott.

Mozgó Kormányablak Algyőn

Az ügyfeleknek elsősorban személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre van lehetőség a mozgó Kormányablakban, de a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is igényelhető és ügyfélkaput is lehet nyitni. A műholdvevő antennával felszerelt kisbuszban az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség biztosított.

Mozgó Kormányablak Algyőn

Jelenleg tesztüzemként működik, amennyiben sikeresnek bizonyul és megelégedettségre tesz szert, akkor lehet, hogy több ilyen busz lesz és talán a Csongrád Megyei Kormányhivatalnak is lehet egy ilyen saját mobil ügyfélszolgálata.

 

RV