2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-0°C
Tiszta / 2°C
v / -0°C
h / -0°C
Regionális Hírek
Megyeri József | 2017-03-13 09:06:01

Mozgalmas hétvége a tűzoltóknál

Az alábbi káresemények történtek Csongrád megyében a hétvégén:

Szombaton három szabadtéri tűzesethez riasztották a megyei egységeket. Deszk, Csongrád és Szentes külterületén csaptak fel a lángok, összesen két hektárnyi területen. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Teljes terjedelmében égett egy földszintes családi ház vasárnap délelőtt Makón, a Porond utcában. A makói, a hódmezővásárhelyi és a szegedi tűzoltók több vízsugárral végezték az oltást, egy gázpalackot is kivittek az épületből. A gyors beavatkozás ellenére a ház lakhatatlanná vált, az ott élőket a szomszédoknál helyezték el.

Mozgalmas hétvége a tűzoltóknál

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy férfi, amikor kigyulladt egy családi ház vasárnap este Csongrádon. A Csengeri utcába riasztották a tűzoltókat este nyolc órakor, három egység érkezett a helyszínre. Az ott élő idős, mozgássérült férfit a szomszédok mentették ki a házból, még a tűzoltók kiérkezése előtt, a mentőszolgálat súlyos égési sérülésekkel szállította kórházba. A ház lakhatatlanná vált, a tűz okának felderítésére tűzvizsgálat indult.

Vasárnap Kiszomboron, Szegeden és Makó közelében is égett a kiszáradt aljnövényzet, több száz négyzetméteren lángolt az avar. A tűzoltók több vízsugárral végezték az oltást. A tűzesetekben nem sérült meg senki.

Forrás: katasztrófavédelem

Fotó: illusztráció