2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2017-12-05 13:33:00

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a könyvtár

Az apátfalvi magazin minden hónap első hétfőjén jelentkezik a Rádió 7-ben 13 óra 15 perckor. Most a műsorunk összefoglalóját olvashatja melyben szó volt többek között arról, hogy az idén eddig mivel is támogatták a község lakosait, s még arról is, hogy decemberben mivel fogják még. Gabnai Győző röviden ismertette a roncsderbit, mint technikai sportágat, mely egyre népszerűbb a makói kistérségben.

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a könyvtár

Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester összefoglalta, hogy az idén eddig mivel is támogatták a község lakosait, s még arról is szól, hogy decemberben mivel fogják még. Nagyon fontosnak tartják, hogy a hátrányos helyzetben lévő lakosokat támogassák a településen. Télen ez különösen fontos, a támogatások egyik része a mezőgazdasági közfoglalkoztatottak által megtermelt terményekből tevődik össze. Az Apátfalvi Család és Gyermekjóléti központtal közösen próbálják szebbé varázsolni a karácsonyt is.

Gabnai Győző apátfalvi roncsderbis nyerte meg a 2017-es térségi bajnokságot, s ezzel megvédte a tavalyi bajnoki címét. Röviden ismerteti ezt a technikai sportágat, mely egyre népszerűbb a makói kistérségben. Hetedik éve versenyez az apátfalvi férfi, akit már első perctől kezdve bekebelezett ez a sport. Az idei évben új technikával vágott neki, még az autójába is új motor került.

Langó Csaba, a faluház vezetője beszélt a település decemberi, illetve jövő januári kulturális programjairól. Idén februárban is számos programmal készül a faluház az itt élőknek. December 6.-án mutatjuk be a Bíbic könyv 8. részét. A mostani résszel lesz teljes a sorozat. Mikulás alkalmából kézműves foglalkozás is vár a gyerekekre.

Molnár Ildikó könyvtáros ismertette, hogy 2017-ben milyen fejlesztéseket hajtottak végre a könyvtárban, illetve milyen programokkal várták az érdeklődőket. Az év elején a Somogyi Könyvtár munkatársai selejtezték ki az állományt. Igényorientált könyveket szereznek be, az újonnan megjelent könyvekre fókuszálnak. A könyvtár otthon ad különböző témájú előadásoknak is.

sk